Пъстро музикално преживяване с ансамбъла от Музикалното - "Фортисимо"

Автор: "PoligrafF", от 16.02.2016 0
На сцената, както и в живота, за предпочитане е да не си сам. Тогава се случва магията на общуване между съмишленици. Точно тази магия ще завладее сърцата на зрителите на поредния концерт от цикъла „Запознайте се с...” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”.

На сцената, както и в живота, за предпочитане е да не си сам. Тогава се случва магията на общуване между съмишленици. Точно тази магия ще завладее сърцата на зрителите на поредния концерт от цикъла  „Запознайте се с...” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”. 

Тази седмица публиката ще има възможността да се запознае с учениците от Вокален ансамбъл “Фортисимо” с ръководител Милена Добрева. В него влизат не само певци, но и инструменталисти и артисти. Спектакълът тази сряда ще включва както ансамблови, така и солови изпълнения.

Най-младата представителна формация на училището  вече е с богата история. За кратко време ансамбълът спечели  Първа награда от Националния конкурс за вокални групи “Хармония” в  Стара  Загора и  Grand Prix от Международения фестивал „Корабът на изкуствата“ в Поморие, изнесе десетки концерти и успя да спечели много почитатели.

Тази седмица на сцената талант ще демонстрират  Ивана Василева, Теодор Хараламбиев Кристина Станкова, Тодо Тодоров, Йоана Петрова, Стела Давидкова,  Ксения Гребень, Богомила Цекова, Маломир Ингилизов и Михаела Тончева. Водещ на музикалната фиеста ще е  Стефан Попкуманов.

В репертоара на ансамбъл „Фортисимо” има голямо разнообразие - от класически произведения, през вечните песни на България, до творби от обработения фолклор и произведения от поп и рок музика. 

Поредицата „Запознайте се с...” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда”, тази сряда – 17 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или