Пъстро музикално преживяване с ансамбъла от Музикалното - "Фортисимо"

Автор: "PoligrafF", от 16.02.2016 0
На сцената, както и в живота, за предпочитане е да не си сам. Тогава се случва магията на общуване между съмишленици. Точно тази магия ще завладее сърцата на зрителите на поредния концерт от цикъла „Запознайте се с...” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”.

На сцената, както и в живота, за предпочитане е да не си сам. Тогава се случва магията на общуване между съмишленици. Точно тази магия ще завладее сърцата на зрителите на поредния концерт от цикъла  „Запознайте се с...” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”. 

Тази седмица публиката ще има възможността да се запознае с учениците от Вокален ансамбъл “Фортисимо” с ръководител Милена Добрева. В него влизат не само певци, но и инструменталисти и артисти. Спектакълът тази сряда ще включва както ансамблови, така и солови изпълнения.

Най-младата представителна формация на училището  вече е с богата история. За кратко време ансамбълът спечели  Първа награда от Националния конкурс за вокални групи “Хармония” в  Стара  Загора и  Grand Prix от Международения фестивал „Корабът на изкуствата“ в Поморие, изнесе десетки концерти и успя да спечели много почитатели.

Тази седмица на сцената талант ще демонстрират  Ивана Василева, Теодор Хараламбиев Кристина Станкова, Тодо Тодоров, Йоана Петрова, Стела Давидкова,  Ксения Гребень, Богомила Цекова, Маломир Ингилизов и Михаела Тончева. Водещ на музикалната фиеста ще е  Стефан Попкуманов.

В репертоара на ансамбъл „Фортисимо” има голямо разнообразие - от класически произведения, през вечните песни на България, до творби от обработения фолклор и произведения от поп и рок музика. 

Поредицата „Запознайте се с...” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда”, тази сряда – 17 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или