Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Пътен възел "Запад" стигна до ул. "Одрин"

Автор: "PoligrafF", от 23.07.2015 0
Пътен възел "Запад" почти прекрачи ул. "Одрин" и успоредната на нея железопътна линия в посока ул. "Крайезерна". Кметът Димитър Николов направи поредна проверка на съоръжението, за да се убеди в качеството на строителните дейности.

Пътен възел “Запад” почти прекрачи ул. “Одрин” и успоредната на нея железопътна линия в посока ул. “Крайезерна”. Кметът Димитър Николов направи поредна проверка на съоръжението, за да се убеди в качеството на строителните дейности. Довършването на изключително важния обект струва още 7 милиона лева, за които Община Бургас разчита на държавата. Тя вече направи предложение след завършване на проекта официално да бъде променен маршрутът на републикански път I-9, като в него бъде включен и пътният възел.

Досега бяха извършени трудоемките дейности по отчуждаване на имоти, преместване на подземните комуникации, оформяне на подходите, изграждане на подпорните стени и фундаментите /основите/. В момента се строи самият виадукт - мостово съоръжение, което минава над ул. “Одрин”. Пътният възел е с ключово значение за създаването на нов околовръстен път, чиято цел е да изведе тежкия транспортен трафик по обходен маршрут, без да влиза в центъра на Бургас, да намали задръстванията, пътните инциденти, шума и отровните емисии във въздуха.

”И в момента се образуват километрични опашки при входа на града. Всяко лято е така, когато половин България тръгне насам. Единственият начин да се премахне тази тапа, е довършването на Пътен възел “Запад”. Тогава транзитният трафик няма да минава като сега по бул “Стефан Стамболов” - МБАЛ - “Струга” и да задръства кръстовище “Трапезица”, а при входа на Бургас ще завива веднага надясно - периферно на к-с “Славейков” по ул. “Проф. Якимов” - след това през Пътен възел “Запад” ще се излива към “Крайезерна” и оттам ще се включва в път I-9 за Южното Черноморие”, каза кметът Николов.

Пътен възел “Запад” е логистично свързан с реконструкцията и разширяването на улица “Крайезерна”. За този обект Община Бургас също е представила готов технически проект и очаква държавно финансиране. Заедно Пътен възел “Запад” и “Крайезерна” ще поемат и потока тежкотоварни автомобили, който от десетилетия минава по “Одрин”, чиято настилка е в много лошо състояние. Община Бургас не си губи времето, а вече изготвя проект за обновяване на тази също ключова пътна артерия, което ще се изпълни след разтоварването на улицата.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или