Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

РУО: Бургас е готов за новата учебна година!

Автор: "PoligrafF" , от 14.09.2018 0
Илиева: В региона няма глад за кадри!

Бургас е готов за първия звънец на учебната 2018/2019 година. Началото ще бъде дадено в понеделник - 17 септември, тъй като традиционната дата 15-и септември се пада в събота. Към момента всички училища са заявили готовност да посрещнат учениците си. Това съобщи за “PoligrafF” началникът на Регионалното управление на образованието в Бургас - инж. Виолета Илиева.

Ремонтните дейности са приключили в почти всички учебни заведения на територията на региона. В 10 от бургаските училища те ще продължат и в първите дни на учебната година, но без да пречат на учебния процес, увери още инж. Илиева. По думите й, дори там, където има довършителни работи, те би трябвало да приключат в рамките на 10 дни.

”Никъде не очакваме забавяния заради инвестициите, които се направиха през последната една година. 17 млн. евро бяха вложени в образователната инфраструктура, благодарение на европейски програми и на общински средства”, посочи началникът на РУО.

Почти всички училища, спечелили финансиране, вече са оборудвани и с шкафчета за лични вещи на децата, коментира още тя. По думите й, доставките продължават с минимално забавяне. Общо 53 учебни заведения в областта, 18 от които в града, ще посрещнат възпитаниците си с условия за олекотяване на раниците.

Колкото до кадровото осигуряване на просветата, на фона на притеснителните статистики в национален мащаб, в Бургас глад за кадри няма. По думите на инж. Илиева това донякъде се дължи на университетите в града, които успяват да смогнат с произвеждането на необходимия педагогически ресурс, включително за предучилищното и началното възпитание и обучение.

”През последните три седмици усилено се назначава учители. Разполагам с информация от началото на седмицата, според която в много малко заведения има вакантни места, които очакваме да бъдат запълнени днес или най-късно в понеделник”, допълни инж. Илиева.

Тя посочи, че за разлика от други части на страната, в региона за едно работно място се борят по минимум 4-5 души, а за някои позиции има и до 10 кандидати.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Честита първа пролет!
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или