Разменяме "стара хартия за нова книга" в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 07.09.2018 0
Днес Бургас ще бъде домакин на националната екоинициатива “Стара хартия за нова книга”. Инициативата се провежда в крайморския град за втори път, като домакин отново ще бъде Морската градина. Пунктът е добре известен - откритите площи край Пантеона. Доброволците на кампанията ще бъдат там между 10:00 и 14:00 часа.

Днес Бургас ще бъде домакин на националната екоинициатива “Стара хартия за нова книга”. Инициативата се провежда в крайморския град за втори път, като домакин отново ще бъде Морската градина. Пунктът е добре известен - откритите площи край Пантеона. Доброволците на кампанията ще бъдат там между 10:00 и 14:00 часа.

Тази година Бургас ще бъде първата спирка на инициативата. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на кампанията. Всеки малчуган ще има възможността да вземе само една книжка. Тези, които занесат повече хартия, ще получат като бонус и специалното издание на образователния сборник ”Грийн тийн”.

Както всяка година, кампанията има литературна тематика, вдъхновена от популярна детска книга. В настоящото издание малчуганите ще имат възможност да влязат в “дрешника” на приказния свят на Нарния, създаден от северноирландския писател Клайв Стейпълс Луис.За петте години в инициативата са се включили близо 26 250 деца. Малчуганите заедно със своите родители са предали за рециклиране 133 тона хартия и са получили 29 600 книжки. Така всички заедно сме спасили от изсичане 1730 дървета. От 2015 г. инициативата се превърна в национална и до този момент е преминала през градовете Пловдив, Бургас, Варна, Хасково и Русе.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Коледа иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или