Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Расте интересът към програмата за публично-частни партньорства

Автор: "PoligrafF", от 10.02.2011 0
Расте интересът на бургазлии към Програмата за публично-частно партньорство на малки благоустройствени проекти на Община Бургас. По време на обществените обсъждания на бюджета за тази година, провели се във всички квартали и неселени места на територията на общината, присъстващите граждани сами поискаха повече информация за условията и възможностите за кандидатстване по програмата.

Расте интересът на бургазлии към Програмата за публично-частно партньорство на малки благоустройствени проекти на Община Бургас. По време на обществените обсъждания на бюджета за тази година, провели се във всички квартали и неселени места на територията на общината, присъстващите граждани сами поискаха повече информация за условията и възможностите за кандидатстване по програмата.

Само за миналата година бяха одобрени за изпълнение по програмата 18 проекта на обща стойност около 120 000 лв. Напълно обновени бяха настилките и парапетите в ЦДГ “Радост”, ЦДГ “Здравец”, двора в ЦДГ “Детелина”, спортните площадки и пясъчници в ЦДГ “Моряче”, ЦДГ 30 в “Изгрев”, детска площадка в ОУ “Найден Геров” и тротоарите на ул. “Гладстон”. Облагородени бяха и пространствата пред блокове 16 и 64 в к-с “Славейков” и площадката пред блок 75 в “Лазур”, както и паркът в с. Брястовец и градската градина в Българово.

Програмата за ПЧП на Община Бургас е безсрочна и е насочена основно към реализация на дейности по благоустрояване, озеленяване и поддържане на открити вътрешно-квартални, междублокови и алейни пространства. Това включва ремонт на тротоари и бордюри, детски площадки, изграждане на огради и рампи за достъп до входа на сградата. Освен това гражданите могат да кандидатстват и за облагородяване на градинките пред жилищните блокове и монтаж на нови пейки.

За да бъде одобрен един обект, той трябва да е общинска собственост, а дейностите да бъдат на стойност от 1000 до 10 000 лв. 75 % от тях осигурява Община Бургас, а останалите 25 % са дялово участие от страна на инициаторите на проекта, което може да бъде изразено финансово или нефинансово - труд, транспорт и др. По програмата могат да кандидатстват, както инициативни граждани, така и НПО, търговски дружества, училищни настоятелства и читалища. За целта те трябва да направят сдружение /инициативна група/ и с протокола от общото събрание да заявят желанието си за участие, което да подадат в Общинската агенция по приватизация и ПЧП на ул. “Конт Андрованти”, ет.3 /срещу бившия “НАРМАГ”/.

Ползите от участие в програмата са облагородяване на пространствата пред жилищните блокове и превръщането им в уютно и привлекателно място за живеене. Освен всички други плюсове, влагането на лични средства или труд стимулира опазването им, а също и активността на гражданите. Повече информация за Програмата и участието в нея може да намерете на сайта на Общински съвет, клик върху Общинска агенция за приватизация и ПЧП.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или