Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Реконструкцията на ул. "Крайезерна" започна

Реконструкцията на ул. "Крайезерна" започна

Днес кметът Димитър Николов връчи на изпълнителите удостоверението, с което се дава зелена светлина за начало на строителните дейности.

Реконструкцията на ул. "Крайезерна" започна. Това е един от значимите проекти на Община Бургас, който има за цел да изведе транзитния трафик в периферията на града, да насърчи инвестиционната активност и да повиши икономическия потенциал на Бургас.

Днес кметът Димитър Николов връчи на изпълнителите удостоверението, с което се дава зелена светлина за начало на строителните дейности. Проектът беше представен пред журналисти от зам.-кмета по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска и зам.-кмета по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева.

Реконструкцията на улица "Крайезерна" ще подсили основите и ще разшири платното, обособявайки 4-лентов път, с което ще се подобри както транзитът на юг от Бургас, така и бързият достъп до всички промишлени зони и до Пристанище Бургас. Разработеният технически инвестиционен проект предвижда изграждането да се осъществи на 3 етапа, като всеки етап след завършването си може да функционира самостоятелно.

Етап 1 включва изграждането на главното трасе на улица "Крайезерна", частично изграждане на кръгово кръстовище. В него е предвидено изместване и подобряване на всички комуникации и техническа инфраструктура, както и рехабилитация на пътната настилка.

Етап 2 ще се изпълнява на два подетапа. Първият от тях (2а) включва доизграждането на кръгово кръстовище и връзките с пътища от републиканската мрежа. Етап 2б включва изграждането на други две кръгови кръстовища, на връзките им с бул. "Тодор Александров", както и доизграждането на главното трасе до входа на пристанището.

Етап 3 предвижда изграждането на локално платно за осигуряване обслужването на прилежащата в ляво промишлена зона, изграждане на велоалея, засаждане на нова растителност и облагородяване на терена.

По проект "Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона" е осигурено финансиране  и ще се изпълняват етапи 1 и 2а. За останалите дейности ще се търсят средства допълнително.

В рамките на тези етапи се предвижда реконструкция и разширение на уличните платна на трасе с обща дължина 3,122 км., рехабилитация или изместване на комуникации и техническа инфраструктура - газопроводи, водопроводи, дъждовна канализация, улично осветление, електро мрежи и други.

По този начин ще се осигурят по-добри технически условия и достъп до индустриалната зона, като предпоставка за повишаване на икономическия интерес за инвестиции и развитие на бизнес в Бургас.  

Обектът се изпълнява по проект "Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона", финансиран по ОП "Региони в растеж" 2014 - 2020.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега