Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Ремонтират детската градина в "Рудник" със средства по Проект "Красива България"

Автор: "PoligrafF", от 17.01.2017 0
ДГ "Калинка" е построена като сграда през 1990 година. В момента там се отглеждат и възпитават общо 140 деца, разпределени в 4 групи.

Общината да кандидатства за съфинансиране по програма “Красива България” за ремонта на ДГ “Калинка” в кв. “Рудник” - това предлага кметът Димитър Николов, който вече е входирал докладна записка по въпроса в Общински съвет. Крайният срок за кандидатстване по програмата на социалното министерство е 6-и февруари. Редовното заседание на Общински съвет пък ще се проведе на 31-ви януари.

ДГ “Калинка” е построена като сграда през 1990 година. В момента там се отглеждат и възпитават общо 140 деца, разпределени в 4 групи. Част от тях са от кв. Рудник, с. Брястовец и с. Драганово, като от селата Брястовец и Драганово, където няма детски заведения. Учителският и обслужващият персонал наброява 23 души.

За момента състоянието й е добро от конструктивна гледна точка. Степента на енергийна ефективност обаче е много ниска - дограмите са стари и амортизирани, а самата сграда има лоша изолация. За да се подобри състоянието й, Общината предлага да се извърши ремонт.

Проектното предложение предвижда поставяне на нова фасадна топлоизолация; подмяна на стара дървена дограма с нова PVC дограма; изолиране на покривни плочи; преминаване към друг вид основно гориво; използване на възобновяем енергиен източник за производство на битова гореща вода; подмяна на съществуващите осветителни тела с луминесцентни енергоефективни такива, при запазване на проектната осветеност.

Планираният бюджет, необходим за тези дейности, е в размер до 225 000 лева. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ, която може да бъде отпусната е в размер до 100 000 лева. Това означава, че Общината ще трябва да съфинансира с до 125 000 лева, които са осигурени, но изискват разрешение от Общински съвет.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или