Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Референдум за въздуха няма да има

Референдум за въздуха няма да има

Причината е процедурна.

Референдум за въздуха няма да има поради процедурни причини. Все пак Общински съвет ще търси мерки, с които да се подобри качеството на атмосферния въздух и да се борят замърсяванията.

Докладната за провеждането на местен референдум бе вписана като точка първа от дневния ред на местния парламент. В последния момент обаче двама от 11-те съветници, подкрепили предложението, оттеглиха подписите си. По този начин докладната автоматично отпадна.

Съветниците, които се отказаха от референдума са от групата на НФСБ и СЕК - Ивайло Вагенщайн и Кирил Начев. Според Георги Манев, решението за оттеглянето на подкрепата им било резултат от гласуване на групата и причината са подозрения, че референдумът се използва с политическа цел в навечерието на изборите.

Изказаха се и съмнения за успешността на евентуалното допитване, което при одобрение от ОбС трябва да се състои през януари, което предполага сравнително ниска избирателна активност.

Все пак мерки за опазване на въздуха и борба със замърсителите ще бъдат взети. Предложението на Георги Дражев и група съветници е да се сключи договор с независима лаборатория, която да отчита концентрацията на замърсителите във въздуха.

Други мерки ще бъдат набелязани и изпълнени и от страна на Общинската администрация.

Междувременно, в знак на протест, общинският съветник от ДБГ Живко Табаков обяви, че напуска председателския пост в Комисията по туризъм, която оглавяваше от края на 2015 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега