Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Родителите, изоставили бебе на стълбите, ходили преди това при социалните

Автор: "PoligrafF", от 11.10.2019 0
Когато им поискали данните, обаче, двамата избягали.

Родителите, които изоставиха 6-месечното си бебе на стълбите в жилищен блок, преди това ходили при социалните. Когато им поискали данните, обаче, двамата избягали. Това съобщиха от социалното министерство във връзка със случая.

По данни на Дирекция “Социално подпомагане” - Люлин, бащата ги посетил на 9 октомври, около 17:00 часа. Заявил, че иска да изостави детето си, тъй като майка му и сестра му тормозят майката на детето, защото то много плаче и това им нарушава спокойствието. При посещението си той е бил заедно с майката на бебето. Когато служителите на ДСП са ги помолили да удостоверят самоличността си, двамата са напуснали дирекцията заедно с детето, без да предоставят повече информация.

По-късно същия ден (около 21:50 часа) в отдел „Мобилна работа с деца в риск“ към ДСП-Оборище постъпва сигнал от 9-то Районно управление към СДВР, че е изоставено бебе на възраст около 6-7 месеца в столичния ж.к. “Люлин”, уточняват от пресцентъра на МТСП. Според данните от сигнала, детето било оставено пред вратата на апартамента на неговия дядо, в детска кошничка, с бележка “Ние не можем да го гледаме, по-добре социалните”.

При пристигане на социалните работници от Отдел „Мобилна работа с деца в риск“ около 22:20 ч. на адреса са присъствали патрул от 9-то РУ, криминална полиция, спешна помощ и няколко съседи. Бебето е било прегледано от екипа на Спешна помощ и медиците са установили, че то е клинично здраво, добре развито за възрастта си и без видими следи от насилие. Детето е транспортирано от Спешна помощ и социалните работници в Дом за медико-социални грижи. Лелята на детето по бащина линия е разказала, че неговите родители живеят с нея и майка й, като двете заедно се грижат за него.

От събраната информация по случая става ясно, че родителите са получили еднократна помощ за раждане на дете. Социалните работници са ги посъветвали да подадат заявление за отпускане на месечни семейни помощи за детето, но до момента те не са направили това. Междувременно станало ясно, че на бащата на детето са регистрирани 4 фирми в качеството на управител. Прокуратурата ще извърши проверка дали не става въпрос за злоупотреба с човек в неравностойно положение.

”Социалните работници ще окажат подкрепа на детето и родителите му като насочат семейството към подходящи социални услуги – консултация с психолог, консултации за правилно отглеждане на детето. В случай на необходимост ще се търсят възможности за предприемане на подходяща мярка за закрила на детето, като приоритетно ще се проучат възможности то да остане в семейството. Социалните работници проучват и възможностите за допълнително социално подпомагане на домакинството”, посочват от пресцентъра на социалното министерство.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или