Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Родители ще броят от 45 до 130 лева за ученическо общежитие в новата IT гимназия

Автор: "PoligrafF" , от 10.08.2018 0
Цените бяха входирани за приемане от Общински съвет от зам.-кмета на Бургас - Йорданка Ананиева.

Родители ще броят от 45 до 130 лева за ученическо общежитие в новата IT гимназия. С 50% намаление ще се ползват децата от социално слаби семейства. Цените бяха входирани за приемане от Общински съвет от зам.-кмета на Бургас - Йорданка Ананиева.

Общежитието на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации за учебната 2018/2019 година разполага с 28 стаи, от които 12 единични стаи, 5 стаи с 2 легла, 2 стаи с 3 легла, 2 стаи за хора с увреждания, 1 апартамент, обща кухня – 2 бр., перално помещение – 2 бр., стая за самоподготовка – 2 бр. и общ леглови капацитет 34 легла. Стаите са разположени на втори и трети етаж на общежитието. За следващата учебна година предстои да бъдат ремонтирани първи и четвърти етаж.

Настанените в общежитието ученици ще използват общите помещения – кухня, перално помещение и стая за самоподготовка, безплатно. За единична стая ще плащат по 60 лева, за двойна - по 50 лева на човек, а за тройна - по 45 лева на глава месечно. Наемът на апартамента ще бъде 130 лева месечно. Събраните средства пък ще бъдат предоставени на самата гимназия, вместо да влизат в общинския бюджет, гласи докладната на Ананиева.

Припомняме Ви, че новата IT гимназия отваря врати на 1-ви септември. В дните до официалния старт на учебната година възпитаниците ще имат възможността да се адаптират към новата учебна среда, да се запознаят с правилата за работа в дигиталната среда, както и да участват в първите си обучителни часове по английски език, математика и програмиране. Това ще даде възможност на учителите да определят нивото на владеене на английски език и информатика, за да бъдат оформени групите за обучение.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Есента е последната и най-прекрасна усмивка на годината" /Уилям…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или