Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Русинова в Созопол: Държавата не отнема деца от семействата им

Автор: "PoligrafF" , от 16.11.2019 0
"Дебатът бе провокиран с публикуването на Стратегията през януари месец и това, че се осмелихме да обърнем внимание на забрана за телесното насилие над деца. Това е дебат, за които очевидно обществото не е готово".

”Държавата не само че не отнема деца от семействата им, тя винаги е търсила начини да ги подкрепя в отглеждането и възпитаването. Няма нищо по-добро от това децата да растат в стабилна семейна среда, щастливи, с осигурено образование, здравеопазване, спорт и да станат пълноценни граждани”. Това заяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, която взе участие в регионалната академия на МГЕРБ в Созопол. Тя оспори няколко тези, които се разпространяват в социалните мрежи и предизвикват фалшиви новини и манипулация на общественото мнение.

”Две са всъщност промените в Закона за закрила на детето и допълнителните изменения в Закона за социалните услуги. Първата е да се махне от законодателството дефиницията „дете в риск-дете с увреждане“, която вече е архаизъм. Не всяко дете с увреждане може да бъде дете в риск - има много, които пълноценно се отглеждат от семействата, имат подкрепа и няма риск това дете да бъде изоставено. Втората промяна е координационен механизъм между Министерството на труда и социалната политика, МВР, общините, Спешна помощ и други институции. В случай на насилие или изоставяне на деца да има своевременна координация между страните с отношение по казуса”, поясни зам.-министър Русинова. Тя призова младите хора да бъдат активни в гражданските си позиции.

”Дебатът бе провокиран с публикуването на Стратегията през януари месец и това, че се осмелихме да обърнем внимание на забрана за телесното насилие над деца. Това е дебат, за които очевидно обществото не е готово. Различни организации и личности всяха страхове в обществото и ни изправиха пред сериозно предизвикателство. Това е опит да се компрометират демократичните ценности в България. С течение на двете предизборни кампании тази година имаше сериозно засилване на фалшивите новини в посока отнемане на деца от семейства. И ние, и медиите не даваме трибуна на подобни манипулации и въпреки това се създава страхове в много хора, че държавата може да има посегателство върху семейството и децата. Не говорим само за малцинствата, но за съмнение и напрежение сред интелигентните, живеещи хора и в чужбина”, коментира още зам.-министърът.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или