Руска тройка: ГЕРБ, Атака и БСП за Белене

Автор: Иво Инджев, от 09.04.2011 1
След като руският посланик Юрий Исаков се произнесе от името на България, че АЕЦ “Белене” е 100 процента изгоден за нас, кампанията му на говорител беше подета и от Волен Сидеров. Той вече обявява за национални предатели несъгласните с Исаков, които си позволяват да оспорват ползата от руския ядрен обект.

След като руският посланик Юрий Исаков се произнесе от името на България, че АЕЦ “Белене” е 100 процента изгоден за нас, кампанията му на говорител беше подета и от Волен Сидеров. Той вече обявява за национални предатели несъгласните с Исаков, които си позволяват да оспорват ползата от руския ядрен обект.

И както се полага на младшия изпълнител в тази кампания Сидеров е конкретен като поиска оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Очевидно той се е провинил много: нарушил е най-голямата забрана за един български патриот от гледна точка на отглеждания от Москва “патриотизъм” на Петата колона.

Министърът репликира цели два пъти опитите на Русия да извива ръцете на България с напомпаните си по съветско време мускули на “българо-съветската дружба”, която превърна страната ни в заложник на Кремъл. На такава руска патерица се крепи парламентарното мнозинство на ГЕРБ днес. Но сякаш това беше малко, та чак в Брюксел стана ясно каква е истината за приоритетите на управлението в София, което мъти руския ядрен запъртък в земетръсната зона край Дунава ( тази опасност изрично подчертава германският “Франкфуртрер алгемайне цайтунг”).

При първата реална необходимост да се определят ясно приоритетите на България без разлика дали става дума за управляващи или “опозиционни” политици българските евродепутати гласуваха за… Русия и нейната главна задача в България. Депутатите от ГЕРБ, БСП и “Атака” формираха тройна коалиция и участваха в провала на идеята в ЕС да се наложи мораториум върху строителството на нови ядрени централи пред да се преосмисли новата ситуация след катастрофата във Фукушима.

Споменатият германски вестник иронизира, че на най-бедните европейци им харесва да имат свои мирен атом и вероятно биха подкрепили референдум, предложен от лобиста за АЕЦ “Белене” президента Първанов, известен със своя нюх за популярното. Всекидневникът отбелязва, че тези настроения са парадоксални за държавата с най- тежкия демографска срив в Европа, където необходимостта от ток намалява, докато перспективите за износ също драстично спадат в светлината на турските намерения за развитие на собствена ядрена енергетика.

И още нещо подхвърля консервативното издание: българският премиер Борисов имитира канцлера Меркел с “крачка назад” от ядрената програма чрез обявяването на мораториум от три месеца. Доколко Борисов е “Меркел на Балканите” обаче е съмнително не само поради очевидните с просто ( понякога ужасно просто) око. И в Германия го знаят – по сведения на вашия автор Борисов е бил предупреден по дипломатически канали да престане да се позовава на Меркел за щяло и нещяло.

И както се вижда в случая той се съобразява с предупреждението: мълчи, за да чува по-добре Москва. Главна заслуга тук “на терен” за създаването на предишната тройна коалиция, начело със Станишев, чрез налагането на ДПС в нея има един руски посланик. Подробностите ще може да прочетете в книгата ми “Течна дружба”. Но още отсега можете да си направите изводите и за сегашната тройна коалиция, проявила се при гласуването в Брюксел.

Кое обединява уж несъвместимите ГЕРБ, БСП и “Атака”? Именно “вечната дружба” и решаващата корумпираща роля на мирния руски атом на съвременния етап на развитието на тази дружба между “елитите” на нашите два народа.

 

Източник: “ivo.bg

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или