Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

СТО: Предстоящата криза ще бъде по-сериозна от тази през 2008 година

Автор: "PoligrafF", от 26.03.2020 0
Роберто Азаведо: "Нито една страна по света не е самодостатъчна, независимо колко могъща и развита е тя".

”Нашите прогнози предвиждат, че рецесията и ръстът на безработицата ще бъдат по-сериозни от тези по време на световната икономическа криза през 2008 година”. Това коментира генералният директор на Световната търговска организация - Роберто Азаведо във видеообръщение. По думите му, предстоящият доклад на СТО предвижда рязък спад на световната търговия.

Азаведо категорично заяви, че организацията продължава да работи на пълни обороти, макар и от домашна обстановка, за да се състави план за реакция и намаляване на икономическите последици от пандемията от Covid-19. Той поздрави националните правителства за мерките за подкрепа на икономиката, които предприемат, подчертавайки, че сега е моментът да се положат основите на устойчивото възстановяване на световната икономика, което изисква координирани действия от страна на властите и бизнеса.

”Нито една страна по света не е самодостатъчна, независимо колко могъща и развита е тя. Международната търговия е това, което позволява наличието на ефективни производства и доставки на стоки и услуги, медицинско оборудване и консумативи, храни и енергия, които са необходими за всички ни. Запазването на международната търговия и инвестиционните потоци е от критично значение, за да поддържаме търговските обекти заредени, а цените - достъпни.

Когато здравната криза отмине, именно международната търговия ще позволи на страните да си помогнат, за да постигнем заедно по-бърз и сигурен икономическо възстановяване. Трябва да се погрижим за нашите близки, съседи и за сънародниците си, но човешката солидарност и международното сътрудничество не трябва да остават на заден план. Историята нито ще забрави, нито ще прости, ако не дадем всичко от себе си, за да помогнем на тези, които имат нужда от подкрепа, където и да се намират те”, коментира още Азаведо.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или