Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Саватева за медийния регистър: Нужна е широка информационна кампания

Автор: "PoligrafF", от 23.03.2019 0
"Важно е да има активна информационна кампания за реда и начина на обявяване на доставчиците на медийни услуги, защото смисълът на приетите през ноември законовите промени е да се извадят на светло собствениците. А не да се глобяват медии за неподадени или непълни декларации“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Диана Саватева по време на парламентарен контрол.

”Важно е да има активна информационна кампания за реда и начина на обявяване на доставчиците на медийни услуги, защото смисълът на приетите през ноември законовите промени е да се извадят на светло собствениците. А не да се глобяват медии за неподадени или непълни декларации“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Диана Саватева по време на парламентарен контрол. Тя постави въпрос към министъра на културата Боил Банов относно създаването на публичен регистър Саватева, която е и зам.-председател на парламентарната Комисия по култура, подчерта, че темата засяга много широк кръг хора - журналисти, собственици на медии, потребители на информация.  

„Системата е готова чисто технически, но предстои окончателно приемане на Наредбата и одобряване, за да се изчисти ред, по който ще се подават тези декларации. Целта е една – да се получи покаже кой седи зад съответните медии. Необходима е информационна кампания от страна на Министерството на културата, за да бъдат доставчиците наясно как да попълват декларациите, така че да са валидни. Ако не съдържа необходимите реквизите, тя няма да е валидна. Надявам се в оставащо време за пълно заработване на регистъра да бъде проведена широка кампания“, заяви бургаският депутат.

По думите на министър Банов системата за подаване на електронни декларации на разпространителите и доставчиците на медийни услуги вече функционира. До 20 февруари тя е била в тестови режим. Той припомни, че бе въведено задължение ежегодно да се подават декларации до 30 юни в Министерството на културата.

„В изпълнение на законовите промени бяха изработени образци на декларации, те са утвърдени и налични онлайн. Изготвен е проект на Наредба и е публикувана за обществено обсъждане. За осигуряване на автоматизирано управление на процеса на деклариране се изработва електронна пътна карта в момента. Алтернативен модел е подаването на електронните декларации и чрез електронната поща на ведомството“, допълни Банов.  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или