Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Саватева за медийния регистър: Нужна е широка информационна кампания

Автор: "PoligrafF", от 23.03.2019 0
"Важно е да има активна информационна кампания за реда и начина на обявяване на доставчиците на медийни услуги, защото смисълът на приетите през ноември законовите промени е да се извадят на светло собствениците. А не да се глобяват медии за неподадени или непълни декларации“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Диана Саватева по време на парламентарен контрол.

”Важно е да има активна информационна кампания за реда и начина на обявяване на доставчиците на медийни услуги, защото смисълът на приетите през ноември законовите промени е да се извадят на светло собствениците. А не да се глобяват медии за неподадени или непълни декларации“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Диана Саватева по време на парламентарен контрол. Тя постави въпрос към министъра на културата Боил Банов относно създаването на публичен регистър Саватева, която е и зам.-председател на парламентарната Комисия по култура, подчерта, че темата засяга много широк кръг хора - журналисти, собственици на медии, потребители на информация.  

„Системата е готова чисто технически, но предстои окончателно приемане на Наредбата и одобряване, за да се изчисти ред, по който ще се подават тези декларации. Целта е една – да се получи покаже кой седи зад съответните медии. Необходима е информационна кампания от страна на Министерството на културата, за да бъдат доставчиците наясно как да попълват декларациите, така че да са валидни. Ако не съдържа необходимите реквизите, тя няма да е валидна. Надявам се в оставащо време за пълно заработване на регистъра да бъде проведена широка кампания“, заяви бургаският депутат.

По думите на министър Банов системата за подаване на електронни декларации на разпространителите и доставчиците на медийни услуги вече функционира. До 20 февруари тя е била в тестови режим. Той припомни, че бе въведено задължение ежегодно да се подават декларации до 30 юни в Министерството на културата.

„В изпълнение на законовите промени бяха изработени образци на декларации, те са утвърдени и налични онлайн. Изготвен е проект на Наредба и е публикувана за обществено обсъждане. За осигуряване на автоматизирано управление на процеса на деклариране се изработва електронна пътна карта в момента. Алтернативен модел е подаването на електронните декларации и чрез електронната поща на ведомството“, допълни Банов.  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Бавно и полека, лятото се завръща!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или