Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Сайтът на НСИ е активен, започва електронното преброяване

Автор: "PoligrafF", от 01.02.2011 23
Сайтът на НСИ вече работи, страницата е активна. От днес започва електронното преброяване, което ще продължи до 10 февруари.

Сайтът на НСИ   вече работи, страницата е активна. От днес започва електронното преброяване, което ще продължи до 10 февруари. След 10 февруари в къщите ни ще идват преброители. Ако сме се преброили електронно ще трябва да им предоставим персоналния код, с който сме се регистрирали. Ако обаче не сме имали възможност да се преброим през компютъра ще е необходимо да отговорим на всички въпроси от анкетните карти, които ще носят преброителите.

С фалстарт започна демонстративното електронно преброяване на областния управител на Бургас  Константин Гребенаров. В 10 ч. днес той трябваше да се регистрира на www.nsi.bg, с цел популяризиране на електронния начин за даване на данните. Достъпът не беше възможен, заради претоварване. „Това е добър знак- хората предпочитат да се преброят електронно”, коментира Гребенаров.

Попълването на електронната карта по интернет отнема около 10 минути, докато класическото преброяване - между 20 и 30 минути. Първите данни от преброяването се очаква да излязат още през април. През 2001 година населението на България е наброявало малко под 8 милиона души.

Всеки преброител, който злоупотреби с лични данни, придобити по време на предстоящото преброяване на населението, ще бъде глобяван с 250 лв. От 2 000 до 6 000 лв. пък ще трябва да платят контрольорите им. За традиционната процедура са привлечени общо 55 000 преброители, които ще се легитимират със служебна карта.

Участието в преброяването е задължително по смисъла на Закона за преброяване на населението и жилищния фонд. В случай на отказ да бъдат преброени, на лицата ще се налагат глоби. Санкцията за лица, които отказват да дадат информация на преброителите е глоба от 120 лева, която не е за домакинство, а е за всеки отделен негов член.

За първи път от НСИ са подготвили специални стикери, които преброителите ще поставят на вратите, в случай, че не открият преброяваните в домовете им. На стикера ще бъдат вписани името и номера на преброителя, ще са отбелязани още часът и датата на посещението и евентуално нова дата, на която той отново ще направи посещение.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или