Сан Франциско забрани продажбата на малки пластмасови бутилки

Автор: "PoligrafF", от 20.03.2019 0
Глоба до 1000 долара грози нарушителите.

Сан Франциско стана първият град, в който се въвежда тотална забрана за продажба на пластмасови бутилки с вместимост под 500 мл., предава “The Science News Reporter”. Целта е да се ограничи генерирането на пластмасови отпадъци, които са най-големият замърсител на околната среда в световен мащаб.

Според изданието, глобите за нарушителите ще достигат 1000 долара. Според Комисията по околна среда, това е сериозна стъпка към крайната цел - нулеви отпадъци.

Сан Франциско вече има история в борбата с продуктите за еднократна употреба. Забранени са вече найлоновите торбички, както и стиропорените кутии.

Производители на безалкохолни напитки обаче заклеймиха забраната като “опит да се намери проблем с готово решение”, подчертавайки, че градът е пример за общност с традиция за рециклиране.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или