Свети Валентин - оставете магията да подейства

Автор: "PoligrafF", от 14.02.2011 1
Толкова спорове се зародиха в последните години дали трябва да се празнува Св. Валентин или не, тъй като това е католически празник. Но въпреки всичко той все повече набира популярност сред младите двойки.

Толкова спорове се зародиха в последните години дали трябва да се празнува Св. Валентин или не, тъй като това е католически празник. Но въпреки всичко той все повече набира популярност сред младите двойки.

Св. Валентин се празнува на 14-ти февруари. На тази дата влюбените изразяват любовта си един към друг като изпращат поздравителни картички и бонбони. Обичайно е да се подаряват цветя. Преди години, докато все още вярвах в магията на празниците, прочетох историята на един беден монах, живял около 3 век, който бил много влюбен в дъщерята на богатия местен търговец. Но търговецът не искал дъщеря му да се омъжи за бедното момче и го затворил в килия. Там младежът изрязал от хартия едно сърце и с кръвта си написал послание към любимата жена, разкривайки своите чувства. Това се счита, че е била първата изпратена валентинка.

В нашият век на високи технологии все по-рядко изпращаме хартиени картички, забравяйки истинският смисъл на думата романтизъм, и все по-често използваме интернет за масово разпространение на любовни послания по е-мейли, SMS-и, Skype и прочие „социални мрежи“.

14 февруари е датата, която е нещо като тест за всички влюбени двойки. Докато жените очакват с трепет как ще ги изненада партньорът им, мъжете се потят над мисълта какво да направят на празника, за да се харесат на половинката си или да не се изложат.Голям процент от мъжете залагат на стандартната процедура: цветя, бонбони и романтична вечеря. Всъщност това не е точно така, защото винаги докато чакате приятелката си на уречената среща забелязвате дузина “колеги” с по-скъпи бонбони, по-големи букети. А всъщност когато отивате на самата вечеря, цялото заведение е препълнено от влюбени двойки и създалата се суматоха е подходяща повече за сватба отколкото за романтична вечеря. Да не говорим за риска, ако нямате резервация, да не си намерите място в заведенията.

Имайте предвид, че изцяло вие правите празника и не робувайте на митове и легенди, затова какво трябва да се прави и какво не. Действайте на основа собствената си интуиция и бъдете нестандартни. Колкото повече изненадате половинката си, толкова по-дълго тя ще говори на приятелките си какъв прекрасен мъж сте всъщност. От всичко изброено до тук забравяме най-вече смисълът на празника - да се обичаме. Не е казано, че трябва да покажете на половинката си точно в този ден, колко много я обичате. Защо не го правите всеки ден по малко? И не е нужно да си подарявате скъп букет рози и шоколадови бонбони понякога едно „Обичам те!“ е напълно достатъчно. Останете само двамата! Не винаги вечерята е най-важна!

Жени – гримирайте се, мажете се, кипрете се, ако щете обличайте се по последен писък на модата. Той няма да ви обича, заради маската, която слагате, а заради това, което се крие под нея. Ако успеете да му го поднесете по най-сладкия и романтичен начин, то успехът ви жени е гарантиран. Не винаги липсата на подарък означава, че той не ви обича. А най-скъпият и луксозен подарък няма да има никаква стойност, ако не е купен с любов. Така че, мили дами, не се самозабравяйте и накарайте мъжът до вас да не се чувства длъжен да ви купува ултра скъпи неща, за да засвидетелства любовта си. Така най-много да го отблъснете.

Мъже – не е казано, че трябва да организирате гала вечер, просто бъдете с Нея и оставете магията да подейства. Накарайте я да се почувства специална. Забелязвам, че все по-често забравяме да общуваме с хората. Крием се зад никове, общуваме в социални мрежи и смеем да твърдим, че водим пълноценен живот. Не знам на кого трябва да забия по един шамар и да изкрещя в лицето: Осъзнайте се! Животът е кратък! Как да празнуваме празника на влюбените, ако няма с кого да го споделим?! Как ще срещнем любовта на живота си, ако сърфираме в интернет и на каква романтика ще се научим, пращайки единствено анимирани прегръдки и целувки...

 

Източник: “Fashion.bg

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или