Светът празнува Международния ден на възрастните хора

Автор: "PoligrafF", от 01.10.2018 0
Какво празнуват хората по света на 1-ви октомври?

Ежегодно на 1-ви октомври, светът празнува Международния ден на възрастните хора. Празникът е учреден през декември 1990-а година с решение на Общото събрание на ООН. Целта на този ден е да се отдаде почит на “старейшините” в съвременното общество - заради тяхната мъдрост и принос към обществото.

Междувременно, обаче, 1-ви октомври се оказва празник и за вегетарианците. Растителната диета е начин на живот и идеология. Вегетарианците изключват от менюто си както месото, така и животинските продукти. Голяма част избират тази хранителна традиция по здравословни причини или заради лични убеждения.

У нас 1-ви октомври е професионален празник на българските певци и музиканти и на застрахователите. В Австрия днес празнуват Деня на кафето, а в Сингапур - Деня на детето.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или