Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Свободен пазар и свободна книжарница край Пантеона днес

Автор: "PoligrafF", от 30.08.2015 0
И тази седмица Свободен пазар и Свободна книжарница очакват бургазлии и гостите на града край Пантеона в Морската градина. Този път организаторите са разположили инициативата на гърба на монумента, на алеята към плажа.

И тази седмица Свободен пазар и Свободна книжарница очакват бургазлии и гостите на града край Пантеона в Морската градина. Този път организаторите са разположили инициативата на гърба на монумента, на алеята към плажа.

Инициативата “Свободна книжарница” представлява доброволно споделяне на книги - без пари, без търговия, без бартер. Всеки, който желае да се включи, може да донесе книги, които вече е прочел и не са му нужни повече, или пък просто иска да сподели с други читатели. Всеки е свободен и да си избере четиво от донесените томчета.

Идеята е да се “махне” етикета с цена от литературата и да се покаже, че книгите не са просто бизнес, а източник на знания, вдъхновение и идеи. Инициативата се провежда в редица български градове. Традиционния пункт в Бургас е Пантеона, а времето, в което може да посетите пазара е от 10 до 14 часа.

По своя характер, Свободният пазар не е никакъв пазар, тъй като единствената разменна валута е усмивката. Всеки желаещ може да донесе вещите, които вече не използва, за да може друг да получи това, от което се нуждае. Изисквания към предметите няма, освен да са в добро състояние и да са годни за употреба.

Книги, дрехи, обувки, играчки, телевизори, касетофони, мобилни, ножици, огледала, памперси, новогодишна украса, домакински съдове, уроци по чужди езици, лопати, триони, велосипед... Всеки носи, каквото реши. Всеки взима, каквото си хареса.

Посланието е да загърбим алчността си, да споделим това, което вече не ни е необходимо, и да се сдобием с това, което ни е нужно. Подобни инициативи се провеждат по целия свят, под различни формати.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или