Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Сговорна бригада край Атанасовското езеро се събира

Автор: "PoligrafF" , от 19.07.2018 0
Инициативата се провежда от 1988-а година насам с цел да подобри условията за гнездене на птиците в естествения резерват.

За 30-и пореден път доброволци от цялата страна ще се съберат за традиционната Бригада “Атанасовско езеро”. Инициативата се провежда от 1988-а година насам с цел да подобри условията за гнездене на птиците в естествения резерват.

Тази година бригадата ще се проведе в дните от 19 до 25 август. Желаещите да се включат в нея трябва да попълнят формуляр за участие до 1 август (сряда). Местата тази година са ограничени и само 40 човека ще бъдат одобрени за участие в бригадата. Те ще трябва да заплатят такса за участие, която е на стойност 65 лв., за участие през целия период на лагера и по 15 лв. на ден, за непълен период. Заплащането се извършва на място в лагера след настаняването.

Последното, което доброволците трябва да направят преди да пристигнат на поляната край Атанасовско езеро е да сключат застраховка срещу злополука и болест за периода, през който ще присъстват на лагера.

Какво се очаква от бригадирите през тази година?

* Да ремонтират поне 8 изкуствени острова за гнездене и почивка на птици. Островите изискват регулярни ремонти и поддръжка, за да функционират нормално и да са от полза за птиците. На тях всяка година гнездят около 400 двойки речни рибарки, а извън гнездовия период се ползват за нощувка и почивка от къдроглавите пеликани.

* Да провеждат теренни проучвания в Атанасовско езеро. Бригадирите ще бъдат разпределени в два екипа – единият ще участва в проучването на есенната миграция на реещи се птици от стационарна точка близо до лагера, а другият ще извършва проучване на водолюбивите птици в солената лагуна.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или