Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Сграда паметник на културата приютява бургаския Бизнес инкубатор

Автор: "PoligrafF", от 14.11.2012 1
В момента тече процедура по избор на фирма – изпълнител за реставрация и ремонт на сградата, в която ще се помещава бургаския Бизнес инкубатор.

В момента тече процедура по избор на фирма – изпълнител за реставрация и ремонт на сградата, в която ще се помещава бургаския Бизнес инкубатор. Сградата, построена през 1925 г., е паметник на културата и образец на тогавашната архитектура и строителство. Тя се намира на ъгъла на ул. „Княз Александър Батенберг“ № 28 и е в непосредствена близост до историческото ядро на Приморски парк-Бургас.

Реконструкцията на сградата е част от дейностите на проект „Създаване и развитие на Бизнес инкубатор – Бургас“ по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез „Европейски фонд за регионално развитие“ и от националния бюджет на Република България. Бенефициент е Гражданско дружество „Бизнес инкубатор Бургас“, което е учредено съвместно от Община Бургас и Областна администрация Бургас. Община Бургас успя да спечели този проект с активното съдействие на Областна администрация, която й прехвърли правото на стопанисване върху сградата.

Целта на проекта е да се създаде регионален бизнес инкубатор, включващ виртуално инкубиране и осъществяващ инкубирането на преференциална група от динамични малки и средни предприятия през един пълен цикъл. Освен ремонт и преустройство на сградата на ул. „Княз Александър Батенберг“ № 28 за нуждите на Бизнес инкубатор – Бургас, дейностите по проекта включват още закупуване на офис и специализирано оборудване, оборудване за зали за обучения и тренировъчни центрове, създаване на виртуален бизнес инкубатор. Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца, а размерът на безвъзмездната помощ е 1 188 560. 31 лв.

Идеята на Бизнес инкубатор – Бургас е да предоставя интегрирана подкрепа на стартиращи предприятия под формата на консултантски, информационни, обучителни и други специализирани и базови офис услуги.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или