Северният плаж в Бургас на крачка от "Син флаг"

Автор: "PoligrafF", от 08.07.2012 1
Северният плаж в Бургас се гови да получи съвсем скоро най-високото екоотличие "Син флаг". Фирмата-концесионер "Бургас бийч" вече е заявила своята кандидатура и е готова да премине всякакъв вид проверки и изпитания.

Северният плаж в Бургас се гови да получи съвсем скоро най-високото екоотличие “Син флаг”. Фирмата-концесионер “Бургас бийч” вече е заявила своята кандидатура и е готова да премине всякакъв вид проверки и изпитания. Подадени са необходимите документи, които доказват, че плажът отговаря на всички световни изисквания.

Сред най-важните условия за получаване на “Син флаг” са чистотата на водата и пясъка, високото качество на обслужване на туристите, екологична ангажираност, безопасност и не на последно място отлична информираност за дейностите на плажа.  

Няколко лаборатории вече извършиха анализи на околната среда на северния плаж, в това число на пясъка и морската вода. Резултатите са зашеметяващи. Микробиологичните и физикохимични данни, показват, че морската вода отговаря на държавните стан дарти за чистота.  

Другата добра новина за туристите е, че скоро на северния плаж ще има и информационен носител, който ще съобщава данните от пос ледните изследвания. Точно преди месец Комисия от 9 представители на 5 държавни институции извърши проверка и обяви северния плаж в Бургас за еталон, по който трябва да се сравняват всички ивици. Високата оценка бе дадена едновременно от Морска администрация, БЧК, РИОСВ, РЗИ и МВР.

Представителите на държавните институции останаха очаровани от идеята на концесионера да не допуска никакви моторни водни атракции на плажа за да гарантира спокойствието на туристите.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Бавно и полека, лятото се завръща!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или