Северният плаж в Бургас на крачка от "Син флаг"

Автор: "PoligrafF", от 08.07.2012 1
Северният плаж в Бургас се гови да получи съвсем скоро най-високото екоотличие "Син флаг". Фирмата-концесионер "Бургас бийч" вече е заявила своята кандидатура и е готова да премине всякакъв вид проверки и изпитания.

Северният плаж в Бургас се гови да получи съвсем скоро най-високото екоотличие “Син флаг”. Фирмата-концесионер “Бургас бийч” вече е заявила своята кандидатура и е готова да премине всякакъв вид проверки и изпитания. Подадени са необходимите документи, които доказват, че плажът отговаря на всички световни изисквания.

Сред най-важните условия за получаване на “Син флаг” са чистотата на водата и пясъка, високото качество на обслужване на туристите, екологична ангажираност, безопасност и не на последно място отлична информираност за дейностите на плажа.  

Няколко лаборатории вече извършиха анализи на околната среда на северния плаж, в това число на пясъка и морската вода. Резултатите са зашеметяващи. Микробиологичните и физикохимични данни, показват, че морската вода отговаря на държавните стан дарти за чистота.  

Другата добра новина за туристите е, че скоро на северния плаж ще има и информационен носител, който ще съобщава данните от пос ледните изследвания. Точно преди месец Комисия от 9 представители на 5 държавни институции извърши проверка и обяви северния плаж в Бургас за еталон, по който трябва да се сравняват всички ивици. Високата оценка бе дадена едновременно от Морска администрация, БЧК, РИОСВ, РЗИ и МВР.

Представителите на държавните институции останаха очаровани от идеята на концесионера да не допуска никакви моторни водни атракции на плажа за да гарантира спокойствието на туристите.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или