Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Седмицата на мобилността в Бургас продължава с Ден за велосипеди

Автор: "PoligrafF" , от 18.09.2017 0
В днешния ден основната тема на събитията и инициативите ще бъде колоезденето като средство за активно придвижване.

Европейската седмица на мобилността в Бургас продължава с Ден за велосипеди. В днешния ден основната тема на събитията и инициативите ще бъде колоезденето като средство за активно придвижване, комбиниращо в себе си екологично чист начин на придвижване и поддържане на духа и формата.

В рамките на днешната програма бургазлии и гостите на града ще имат възможността да разгледат улична изложба на Бургаска фотографска общност на тема “Мобилност - градски алтернативи”. Тя ще бъде разположена на пл. “Тройката”. В 19:30 часа на Открита сцена “Охлюва” ще има Вело кино под звездите - прожекция на тематични филми, свързани с велосипедното придвижване.

Паралелно, между 9.30 и 12.00 часа ще бъде разгледана и темата за “Отговорното придвижване”. В рамките на инициативата ще има тур с автобус на градския транспорт, специално оборудван с детски воланчета,  комбиниран с беседа по безопасност на движението и демонстрация, направена от специалисти от Пътна полиция за деца от ДГ “Х. К. Андерсен”.

Утре темата за активното придвижване и колоезденето остава на дневен ред в програмата на Седмицата на мобилността. Ето какво ни очаква във вторник - 19-и септември:

- Тема “Велосипеди”: Радио или ТВ предвания от поредицата “Млади репортери” - за споделената отговорност да се придвижваме по-интелигентно в интелигентния град.

- Тема “Споделено каране на велосипеди”: Промоционална кампания за популяризиране на споделената велосипедна система “Вело Бургас” по медиите и информационните киоски на “Вело Бургас”.    

- 11-12 часа и 14-15 часа - Тема “Интелигентен обществен транспорт”: Ден на отворените врати в Центъра за видеонаблюдение и контрол на трафика - демонстрационно събитие, в рамките на което ученици от Професионална гимназия по механотехника и електроника - Бургас ще имат възможност за интерактивно участие в процеса за управление на трафика.    

- 10.00 часа - Тема “Интелигентен обществен транспорт”:  Ден на отворените врати в Диспечерски център на обществения оператор “Бургасбус”ЕООД - за ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника “КОНСТАНТИН ФОТИНОВ”.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Щом "циганското лято" ни напусна, Бургас взе да ухае на зима...
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или