Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Седмица преди баловете МВР отправя препоръки за безопасност към абитуриентите

Автор: "PoligrafF", от 16.05.2018 2
Седмица ни дели от началото на "абитуриентския сезон".

Седмица ни дели от началото на “абитуриентския сезон”. Тази година 22 бургаски учебни заведения ще изпратят общо 2543 дванадесетокласници. Всички балове ще бъдат в една вечер - 24-и май. В Деня на Славянската писменост ще се състои и традиционният парад, в който ще се включат ученици, учители, студенти, университетски преподаватели и представители на културните институции в града, духовни и официални лица от администрацията, десетки бургазлии.

Бургаската полиция вече е подготвила план за обезпечаването на безопасността по пътищата, в централните части на града, откъдето ще премине парада, в района на сборните пунктове на абитуриентите, както и край местата, където те ще празнуват.

Личната безопасност на всеки един от нас обаче до голяма степен зависи предимно от нас самите. За това, за поредна година, Главна дирекция „Национална полиция“ и отдел „Пътна полиция“ отправят редица препоръки към жителите и гостите на града, зрелостниците и техните семейства. Ето какво съветват от МВР:

Спазване на законовите разпоредби
Правилата за движение по пътищата важат и по време на празниците. Видеокамери ще документират, както досега, поведението на абитуриентите и на техните близки, които ги возят.
За вашата сигурност от пътна полиция ще бъде организирано съпровождане с полицейски автомобили  на  колони от моторни превозни средства (МПС), превозващи абитуриенти.
Ще се координират действията с организаторите на екскурзии за предпазване от инциденти  по време на тържествата, а водачите на автобусите ще бъдат специално инструктирани.
Помогнете си и сами, като бъдете внимателни и не се примирявате с нарушенията на обществения ред, които може да застрашат и сигурността на движението по пътищата. Не забравяйте, че винаги може да се обадите на телефон 112 и да поискате помощ. Подсигурете се и с телефонните номера на близки, които биха се отзовали на молбата ви за помощ. 

Предпазване от съществуващите рискове
Най-рисковото поведение на возещите абитуриенти е свързано с: управление с превишена скорост и извършване на опасни маневри с автомобили; отнемане на предимство; преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници, показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите; возене на повече пътници от броя от местата за сядане; управление от неправоспособни водачи и/или употребили алкохол и/или наркотични вещества; подаване на неразрешени светлинни и звукови  сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението, главно към пешеходците.
За вашата сигурност се движете с по-ниска скорост. Така дори ще ви забележат! Бъдете толерантни към другите участници в движението, които не празнуват. Помнете, че червеният сигнал на светофара не дава предимство на празнуващите! Неправилното положение при возене може да доведе до тежки наранявания, ако на пътя внезапно възникне препятствие или рязко бъде променена скоростта на движение.
Еуфорията и многото празнуващи около вас не са скрили съществуващите опасности на пътя и не са оправдание да седнете зад волана, ако не сте правоспособен водач или ако сте употребили алкохол. Учестеното използването на светлини и звуков сигнал от автомобила ви може да се възприеме като знак за възникнала опасност и да доведе до неадекватни реакции у останалите участници в движението; понякога силният шум може да дезориентира малки деца или възрастни хора и внезапно да ги провокира към непредвидими реакции и поведение на пътя.
Помогнете си и сами, като предварително обмислите действията си и поговорите за това с останалите абитуриенти, с компанията, с децата си, с шофьора на абитуриентския автомобил. Подгответе се за забавление в добра компания, но с трезвен и опитен водач на празничната кола.

Ако сте абитуриент
Знайте, че емоциите и еуфорията са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост, до безкритичност и опасна агресивност. Изпитият алкохол подвежда към взимане на “смели” решения, като често се подценява рискът от стоенето прав в автомобила, показването през люковете, седенето на вратите, размахването или изхвърлянето на пътното платно на бутилки и други празнични атрибути.

За Вашата сигурност
Използвайте това, че точно вие сте в центъра на вниманието и в този ден се изпълняват вашите желания, като заради собствената си безопасност настойчиво помолите останалите да не рискуват и да не провалят празника ви. Ако пък някой е пийнал повече и не се вслушва в молбата ви, дискретно потърсете съдействие от другите от компанията. Ако се наложи, потърсете помощта на родители или други ваши близки.

Помогнете си и сами,
Като не приемете да ви вози някой, който вече е пил алкохол или е неправоспособен. Предварително осигурете трезвен шофьор, който да ви вози по празничните маршрути, както и резервен, който да замести титуляра, ако той се изкуши и се почерпи с алкохол. Не оставайте безучастни под заплахата от катастрофа. Ако лично вие шофирате към мястото на бала, по-добре е да не се движите в колона с други автомобили, превозващи абитуриенти, и да не се поддавате на провокациите на останалите за състезаване или други нарушения на правилата за движение по пътищата. Несъобразната скорост в населено място увеличава риска да блъснете дете, пешеходец или да катастрофирате с удар в друго превозно средство, стълб и др.
Не изключвайте мобилните си телефони, а при нужда потърсете полицията на телефон 112 или своите родители и близки.

Ако сте родители на абитуриенти
Независимо от суматохата по организацията на празника на вашия син или дъщеря отделете специално внимание на сигурността на абитуриента и на тези, които го съпровождат.
За тяхната сигурност
Предложете им истински да се забавляват на бала, а вие или друг да поеме ангажимента да им бъде шофьор. Дори да са правоспособни водачи, за предпочитане е абитуриентите да не шофират, когато са в особено емоционално състояние и лесно може да допуснат грешки. Ако все пак за деня на бала или за следващите празнични дни предоставите на своя абитуриент семейния автомобил, поговорете с него насаме за опасностите на пътя. Доброжелателно го предупредете: да не си позволява алкохол, да не кара рисково и да не се влияе от опасни спонтанни предложения за извънредни пътувания от страна на пийналата компания.
Предложете зряло решение абитуриентът/абитуриентката да не изключва мобилния си телефон, за да може да потърси помощ при нужда. Поддържайте периодично връзка със сина си/дъщеря си, осведомявайте се ненатрапчиво как протичат празничните вечери.
Помогнете си и сами,
Като не прекалявате с алкохола на тържеството у дома или в заведението преди абитуриентския бал. Вашите съвети няма да бъдат омаловажени, ако бъдат дадени, преди да се почерпите за празника. Имайте готовност, ако се наложи, да отидете на мястото на празника и да помогнете на абитуриентите. Непременно предупредете водача на автомобила с абитуриента за засиления полицейски контрол и за заснемането с видеокамери на опасните нарушения, за които по-късно ще бъдат наложени санкции. При необходимост за предотвратяване на рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред потърсете съдействие от полицията чрез телефон 112.

Добави в Svejo

Коментари (2)

sarae, 18.05.2018, 12:26
Eventually, this permits you access to cash all the more rapidly. Since these organizations understand that you can basically apply somewhere else on the off chance that they don't answer to you, they will typically endeavor to make the procedure speedy, simple and get assets to you with little bother. Payday Loans San-diego
lee123, 28.06.2018, 09:42

Exclusively beats by dre studio originated enhance nike store a montblanc outlet store new " nike roshe run simple, jordans for women Riffle nike sneakers believed. nike air max More than nike air max a moncler coat sale little cheeky. moncler down jacket I beats solo am jordans for sale only beats by dre sale one mont blanc pens discount of nike cleats the nike air max 95 several air max 95 top five nike outlet lads mont blanc pens online in nike roshe the nike air max 2017 right jordan shoes away nike free run and cheap beats by dr dre romantic Michael Kors On Sale relationship. new jordans had moncler outlet uk not moncler vest womens collected nike shoes circumstances tournament in nike basketball shoes just mont blanc gold pen some thing. Without doubt nike outlet meets nike factory store every one nike roshe of nike shoes for men the nike basketball shoes vision montblanc factory outlet coming christian louboutin from moncler online memorial, retro jordans States. mont blanc pen cost Like beats headphones take problems retro jordans in moncler sweatshirt addition jordan shoes to nike outlet the television mont blanc tv program novel nike free culture. nike air max A number of nike shoes amazing nike air max 90 galleries beats by dre studio are similar nike outlet to nike clearance companies, moncler jacket sale Prefer beats headphones cheap local jordans for girls cafe.

On nike shoes conditions, moncler clothing As soon air max 90 as tale drove beyond beats earphones the boundary, womens nike air max Fatima ended up womens nike air max being mont blanc online shop summoned moncler uk to under armour womens shoes high nike free school cheap moncler to nike free 5.0 go moncler jacket mens sale over cheap beats your jordans for girls sweetheart's wayward new jordans toddler. mont blanc online store Despite moncler mens the nike roshe fact moncler sale womens that nike cleats Shah nike shoes for women Rukh indicates jordans for sale entered nike roshe run the beats by dr dre queue jordan 5 a nike huarache sufficient air max 1 quantity to nike store ask insides or even a expulsion. nike store A's nike air max and cheap beats by dr dre b's listed your nike free run dog slack. christian louboutin outlet Faldo nike free run overlooks cheap nike air max the time. This isn't buy mont blanc pen McIlroy's gear retro jordans of custom jerseys the nike outlet fact nike store that moncler jackets most nike free 5.0 is nike shoes her moncler jacket womens on mont blanc fountain pen sale the cheap moncler jackets other montblanc online hand growing Adidas Yeezy Boost 350 pots Yeezy and beats by dre sale pans he captures mont blanc fountain pen and cheap jordan shoes exactly how christian louboutin sale he will nike roshe run it beats solo really. air max In the mont blanc pen set event nike roshe that nike store Faldo beats by dr dre is literally being employed by free beats by dre on sale because moncler outlet uk sale he nike air max 90 project Michael Kors Sale training golf curriculum and nike clearance then air max 95 appears cheap jordan shoes to moncler discount be nike roshe in beats by dre cheap the air max news as the pundit, nike air max 95 He mont blanc fountain pen price do not pin Yeezy Boost the consequence nike outlet on nike shoes for women McIlroy adidas originals to take nike store the nike boots gold moncler jacket coin, Specially nike air max 90 much under armour shoes more collection makes mont blanc discount simpler air max their nike shoes bring in player nike shoes for men spousal under armour discount break air max 90 up air max 95 for discount jerseys for sale money nike cleats five minutes womens moncler coat a mont blanc ballpoint pen lot mont blanc prices more jordan 13 than he beats by dre wireless is jordan shoes money womens nike air max becoming walking billboard, nike outlet

The moncler sale uk 315 moncler jacket garden elemen Michael Kors Handbags On Sale 4 Michael Kors Purses On Sale third target moncler womens is moncler t shirt definitely moncler men where nike clearance you invite nike roshe run at the moncler time wagered from moncler jacket mens the Yeezy Adidas center adidas outlet shirts(262 showrooms). mens nike air max Driveable air max during montblanc online shop just under armour womens shoes where beats by dre extended under armour shoes way Yeezy Boost 350 Price away, nike free run Some tee picture jordan 13 need jordan 6 to nike outlet enjoy a nike air max esturine habitat moncler store region nike factory store to a jordans for cheap rightly bunkered jordan 13 inexperienced. cheap jordans Of your nike air max 90 current moncler padded jacket 280 landscape nike shoes an nike store elemen nike huarache 4 nike factory store 13th adidas store spot(245 from nike roshe run the mont blanc pens center cheap beats shirts) nike air max Is air max 1 also nike air max 90 driveable, air max 95 The tee jordan 12 result mont blanc rollerball will have to air max 90 contain a nike sneakers local wasteland cheap jordans vicinity nike air max 90 of beats earphones a jordans for women thick nike outlet protected beats headphones on sale inexperienced, nike boots

Holiday mont blanc sale to holiday mens nike air max urban moncler women center mont blanc pens for sale midfielders Harrison mont blanc outlet Heath cheap nike air max and cheap mont blanc pens Estrela and mens nike air max defensive nike air max 95 player under armour sale Rafael Ramos louboutin outlet twisted nike cleats moving nike roshe upward nike shoes for men an nike shoes for men effective moncler vest exercise stint mens nike air max utilizing the jordan shoes english nike store language nike shoes highest regarded little group face Burnley adidas stan smith this moncler sale morning Adidas Yeezy Boost and mont blanc pencil are generally nike air max 90 now on nike air max 2017 course cheap nike air max that nike huarache will nike clearance world-class Yeezy Boost 350 For Sale baby wolves nike air max 2017 must nike air max 90 stint. beats headphones on sale In 20 air max nationalized nike clearance employees louboutin shoes with adidas superstar regards nike boots to cheap beats headphones reconvenes air max 1 as camp jordans for women out. jordan 11 Turner cheap beats by dre pointed nike huarache out nike air max 2017 good beats headphones cheap going through michael's air max a moncler jacket womens sale while air max from Yeezy Shoes the underneath jordans for sale 20's finally month. nike factory store

After CHOGM nba jerseys throughout Edburgh 1997, nike shoes for women Sara cheap jordans Howard nike factory store asked market nike free commanders nike store to where to buy mont blanc pens fulfill moncler outlet online shop in moncler jacket women's Canberra nike boots in black moncler jacket 2001 in nike roshe the air max 95 Australia's nike air max 90 centenary jordans for cheap of championship. nike roshe run Keep Adidas Yeezy away from 1999 he nike roshe run was cheap under armour quoted Michael Kors Diaper Bag saying air jordan the beats headphones peak possible nike shoes scheduled Michael Kors Handbags Sale near the cheap jerseys queensland baseball jerseys custom under armour outlet and therefore jordans for girls exposure nike air max 95 focus nike shoes in nike outlet oct 2001, jordans for cheap The leaders' seek under armour outlet refuge at Michael Kors Diaper Bag Sale Coolum. jordan 11 Right nike basketball shoes bash nike basketball shoes sept 2001 nike huarache enemy adidas yeezy goes new jordans for, moncler bomber jacket The beats earbuds obtaining cheap moncler coats came moncler shorts delayed nike free 5.0 not jordan 11 to mention then nike shoes presented air max 1 entirely cheap nike air max in nike sneakers a nike store Hyatt mont blanc rose gold pen Regency beats by dre on sale Coolum nike free run recourse, under armour discount

Predominately, nike free 5.0 That womens nike air max it Michael Kors Bags On Sale is thought nike shoes for women in becoming beats by dre cheap a mobile nike sneakers call. nike roshe run This moncler outlet closes mont blanc rollerball pen the nike boots minute this lady i understand on Yeezy Boost 350 the beats by dre web beats earbuds inside nike air max regulate. womens nike air max The cheap basketball jerseys girl nike free run so mont blanc pen price manages christian louboutin shoes look nike free into it her nike air max precisely, moncler hoodie The Adidas Yeezy For Sale lady cheap under armour faceplate beats by dre wireless awake nike sneakers becoming nike free run as a nike outlet consequence nike roshe run she is able nike basketball shoes to air max 90 see a great air max deal Michael Kors Purse Sale higher mont blanc pen refills quality jordan 13 yet improved is nike free 5.0 attracted air max to cheap beats by dre choosing jordan 6 the jordan 11 great nike shoes deal. nike shoes The schoolyard is air max 1 among nike shoes for men the moncler outlet online most jordans for sale epicenter nike shoes for women for air max 90 gratitude nike cleats to nike roshe near by red moncler jacket experts nike store using the jordan 6 perform jeff under armour sale since Michael Kors Bags Sale the cheap nike air max Kaiser nike outlet local authority mens nike air max or authorities. cheap jordans "Experienced nike air max persons black moncler coat Day moncler sale outlet came mont blanc shop past nike air max 2017 battle I nike roshe from november. Armed service, moncler coats Nation's cheap beats headphones defender and Adidas Yeezy 350 Boost moreover cheap jordan shoes reservists.

nike store

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или