Селфи манията е взела 259 жертви

Автор: "PoligrafF" , от 04.10.2018 0
По-голямата част от жертвите са мъже.

Селфи* манията е взела 259 жертви от октомври 2011-а до ноември 2017-а година. Това показва изследване на екип индийски учени от Ню Делхи. Най-екстремни автопортрети с фатален край са си направили жителите на Индия, Русия, САЩ и Пакистан, предава CNN.

По-голямата част от жертвите са мъже. Те представляват около 72% от всички документирани случаи. Обикновено става дума за млади мъже, под 30-годишна възраст. Смята се, че те са по-склонни към рискови постановки като селфи на ръба на скала или висока сграда. За разлика от тях, дамите, които по начало си правят повече селфита, обикновено избират по-безопасни и семпли начини да се заснемат.

Водеща причина за селфи смърт е удавянето, като най-често става дума за падане от лодка или попадане в силно течение. На второ място се нареждат т.нар. “транспортни” инциденти - селфи с приближаващ влак, например. Едва на трето място откриваме височинната травма.


* Макар че вероятно няма притежател на смартфон, който да не си е правил селфи, нека все пак обясним, че селфито е вид автопортретна снимка, заснета най-често с телефон или любителски фотоапарат. В кадъра, който заснемате сами, може да бъдете сами или с близки, приятели, на фона на популярна дестинация, или на стената в хола, например.

Смята се, че първото селфи е направено от химика и металург Робърт Корнелиус през далечната 1839 година, която се счита и за най-ранния запазен американски портрет. Княгинята Анастасия Николаевна пък била една от първите тийнейджърки направили си селфи.

Тези снимки станаха много популярни с навлизането на социалните мрежи в ежедневния ни живот. Те са предпочитания “жанр” на популярни личности, звезди от киното и музикалната индустрия, проводник на идеи в кампании и т.н.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или