Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

"Славейков" през 2013-а с нови паркинги и санирани детски градини

Автор: "PoligrafF", от 05.02.2013 0
1 200 000 лв. ще бъдат инвестирани в пътната поддръжка в ж. к. "Славейков" през 2013 г. 800 000 лв. от тях ще бъдат вложени в изграждане на нови паркинги и обособяване на улици с паркоместа, останалите - за възстановяване на улични настилки. Така ще се освободят тротоарите от автомобили и ще се реши до голяма степен един от основните проблеми в "Славейков".

1 200 000 лв. ще бъдат инвестирани в пътната поддръжка в ж. к. “Славейков” през 2013 г. 800 000 лв. от тях ще бъдат вложени в изграждане на нови паркинги и обособяване на улици с паркоместа, останалите - за възстановяване на улични настилки. Така ще се освободят тротоарите от автомобили и ще се реши до голяма степен един от основните проблеми в “Славейков”. Това заяви зам.-кметът Атанаска Николова по време на обществено обсъждане на новия проектобюджет на Община Бургас с жители на комплекса.

Атанаска Николова припомни, че само за 2012 г. в “Славейков” са изградени три нови паркинга - до спортна зала “Младост”, до СОУ “Константин Преславски” и до СОУ “Димчо Дебелянов” с общо над 120 паркоместа. Новите паркинги ще бъдат обособени в пространствата между бл. 58 и хипермаркет Технополис, зад II РУП - Бургас, зад бл. 41, до бл. 51, бл. 161 и разширение на паркинг до бл. 63, бл. 70 и бл. 64. Предстои проектиране и изграждане на 2 нови улици с паркоместа в комплекса - до бл. 119 и между бл. 49 и 152.

През 2013 г. ще бъдат санирани и обновени детските заведения в комплекса. Мерки за енергийна ефективност - дограма, топлоизолация, хидроизолация, отоплителни системи, соларни панели, на обща стойност около 2 000 000 лв. ще бъдат въведени в ОДЗ “Звънче”, ОДЗ “Иглика”, ОДЗ “Райна Княгиня” и ОДЗ “Моряче” по ЕКО Фонд и ОДЗ “Брезичка” и СОУ “Димчо Дебелянов” по Фонд “Козлодуй”. Отделно от това, 70 000 лв. ще бъдат вложени в ремонт на тротоарните площи около и пред дворовете на детските заведения в “Славейков” за удобство на родители и деца.

В края на месеца ще видите и първите реални резултати от работата по мегапроекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”, изпълняван от Община Бургас. Тогава ще влязат в експлоатация 67 - те нови еко автобуси с марката “Соларис”, закупени по проекта, сподели зам.-кметът Атанаска Николова. Продължават и процедурите по реализиране на един от важните проекти на Община Бургас, касаещи голяма част от жителите на комплекса - пробива на ул. “Янко Комитов” към ул. “Струга”.

В момента единствената връзка на “Славейков” с комплексите “Възраждане” и “Меден рудник” е по бул. “Стефан Стамболов”.  Идеята е новият подход да освободи до голяма степен тежкия трафик към комплекса и да осигури по-доброто обслужване на новата търговска зона край ж. к. “Славейков”, където работят хиляди хора. Други дейности, които предвижда бюджет` 2013 за “Славейков” са свързани с подмяна на парковата мебел в градинката и около футболното игрище зад блок 1 и изграждане на нова спортна площадка до блок 16.

На въпросите, поставени от жителите на “Славейков” отговаряха още териториалният директор Мария Михалева, омбудсманът Таньо Атанасов, зам.-управителят на “Бургасбус” Любомир Атанасов, представители на поддържащите фирми и общински съветници. Присъстващите поискаха още паркоместа, изграждане на преграда между двете улични платна на бул “Янко Комитов” и безопасна пешеходна връзка между “Славейков” и “Изгрев”. Днес, 05 февруари, публичните дискусии на проектобюджета за 2013 г. продължават в центъра на териториална дирекция “Възраждане” - “Меден рудник” от 18.00 часа в Спортна зала “Никола Станчев”.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или