Славчо Пеев: Талантът на Георги Калоянчев няма измерение

Автор: "PoligrafF", от 05.07.2012 1
Бургазлии имат уникалната възможност утре да гледат оригиналната постановка „Г-н Ганьо Балкански“, писана през 1985 г. от Георги Данаилов специално за титана на българската театрална и филмова сцена и техен съгражданин Георги Калоянчев.

Бургазлии имат уникалната възможност утре да гледат оригиналната постановка „Г-н Ганьо Балкански“, писана през 1985 г. от Георги Данаилов специално за титана на българската театрална и филмова сцена и техен съгражданин Георги Калоянчев.

Бенефисният спектакъл в чест на големия български артист и любимец на публиката ще се играе от 21.00 часа на сцената на Летния театър. Това и много интересни и любопитни подробности около спектакъла, превърнал се в класика, разказа един от най-приближените до Калата приятели и колеги Славчо Пеев. На срещата в залата на Община Бургас присъстваха още синът на именития бургазлия – Ивайло Калоянчев, Веселин Цанев, спортният журналист Люба Пашова, кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева.

„Театърът е емоция и забавление, а талантът на вашия съгражданин Георги Калоянчев няма измерение. Точно затова и ние днес сме тук, в родния му град, за да играем в негова чест пиесата, написана специално за него“, сподели развълнуван актьорът Славчо Пеев. „Посвещението, което Георги Данаилов тогава написа на пиесата на Калата гласеше горе-долу „Надявам се да е достойно за твоя талант“, допълни актьорът.

Интересно за бургаската публика е, че в коронната роля на Калата ще видим не друг, а синът му Ивайло Калоянчев. Героят на Алеко Константинов този път обаче не е онзи демонстративен простак и парвеню, а предпочита задкулисните борби и удари. Голямата изненада за публиката обаче е емоционалното обръщение на Калата по фланелка „Аз съм бургазлия“ към съгражданите му, което ще бъде излъчено още в началото на самия спектакъл.

Кметът Николов призова бургазлии да не пропускат в никакъв случай постановката, а да отидат и почетат най-изявения и обичан техен съгражданин и да се забавляват. Декорът се състои само от няколко стола, две маси и една 4 – метрова Темида. Всичко останало го правят самите актьори на сцената по време на спектакъла. Дали и как ще се справи с това огромно предизвикателство Ивайло Калоянчев, и което баща му толкова успешно е „преборил“ през 1985 г. , когато е поставена за първи път постановката „Г-н Ганьо Балкански“, гледайте в петък в Летния театър.

Билети за спектакъла се продават само на ул. „Александровска“, срещу касата на ДТ „Адриана Будевска“. Те са на цени от 6 и 8 лева. Спектакълът гостува в родния град на колоса на българската филмова и театрална сцена Георги Калоянчев със съдействието на Община Бургас, Фондация „Алеко Константинов“ и Сдружение „За Княжево“.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или