Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Сливенската окръжна прокуратура се самосезира за терена на Летище "Бършен"

Автор: "PoligrafF", от 29.02.2016 0
Сливенската окръжна прокуратура се самосезира за терена на Летище "Бършен". Причината са публикации в онлайн медии, твърдящи, че в Наредбата за местните такси на община Сливен са определени такси за използване на летището, включително за автомобилни състезания. Акцентира се върху факта, че през февруари т.г. при подобна гонка са загинали двама мъже.

Сливенската окръжна прокуратура се самосезира за терена на Летище “Бършен”. Причината са публикации в онлайн медии, твърдящи, че в Наредбата за местните такси на община Сливен са определени такси за използване на летището, включително за автомобилни състезания. Акцентира се върху факта, че през февруари т.г. при подобна гонка са загинали двама мъже.

Извършена е проверка, която е установила, че на сайта на ОС-Сливен е поместена Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставени права на територията на община Сливен. Съгласно тази Наредба се събират такси за използване на спортно съоръжение мотополигон  „Бършен“ (както е определено в наредбата) - за ползване с летателни апарати, за мотокрос, за управление на пистови мотори, за екстремно шофиране, за DRAG и DRAIF и др.

Образуваната от Окръжна прокуратура - Сливен проверка има за цел да установи дали са спазени нормите за управление на имотите - общинска собственост, специфичните изисквания, регламентиращи организирането и провеждането на автомобилни и мото  състезания, безопасността и сигурността на гражданското въздухоплаване и др.

На основание чл.145, ал.1, т.1 от Закона за съдебната власт, кметът на Община Сливен е задължен да изпрати в Окръжната прокуратура всички  документи свързани с горепосочения имот, както и всички разрешителни за състезания (при наличие на такива).

Документите трябва да бъдат изпратени до 10.03.2016г., след което ще предстои анализ на същите от страна на Прокуратурата.  

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или