Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Собствена бензиностанция и спасително ремонтно корабче за поморийските рибари

Автор: "PoligrafF" , от 20.09.2018 0
Предстои изпълнение на втория етап от проекта.

Община Поморие успешно внесе проектното предложение „Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие – II етап” по мярка 1.8 „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки” от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.

С изпълнението на втория етап от проекта за модернизация и реконструкция на съществуващото Рибарско пристанище Поморие, освен предвидените строително-монтажни работи по изграждане на западен предпазен мол и понтони, ще бъдат закупени материални и нематериални активи, подпомагащи дейността на пристанището.

Предвидените в проекта инвестиции включват: локална бензиностанция за осигуряване на гориво на корабите и лодките, метално хале/работилница за рибарски съдове, закупуване на мобилен кран, спасително ремонтно корабче и сервизна лодка. Преработката  и съхранението на отпадъците ще се извършва посредством  закупуване на мото-метачка, контейнери за събиране на отпадъци и съдове за компостиране.

Вторият етап на мащабния проект ще осигури над 10 корабни места за риболовни кораби над 18 м. Към момента в пристанището могат да акостират 12 плавателни съда с дължина до 18,50 м или 8 пл. съда с дължина до 25,50 м, или комбинация от тях.

„Успяхме да подготвим и внесем проектното си предложение първи. Това е важно, защото успяхме да си свършим работата навреме, като  задълбочено обмислихме всяка една възможност за подобряване дейността на пристанището и заложихме най-вече на ползите за поморийските рибари.

Услугите, които ще предлага Рибарско пристанище Поморие, вече ще станат комплексни – осигуряване на гориво, лед, вода и електричество и  подобряване на условията, при които рибните продукти се разтоварват, преработват, съхраняват в пристанището и се продават. Освен всички изброени нови инвестиции, в проекта сме предвидили и закупуването на хладилен камион, шок-замразител и вертикален фризер, за използване от рибарите и за съхранение на нежелания улов.

За повишаване на контрола и проследяемостта на продуктите на риболова ще бъде изградена система за цялостно видеонаблюдение – софтуер и хардуер”, каза кметът Иван Алексиев.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Бавно и полека, лятото се завръща!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или