Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Собствена бензиностанция и спасително ремонтно корабче за поморийските рибари

Автор: "PoligrafF" , от 20.09.2018 0
Предстои изпълнение на втория етап от проекта.

Община Поморие успешно внесе проектното предложение „Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие – II етап” по мярка 1.8 „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки” от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.

С изпълнението на втория етап от проекта за модернизация и реконструкция на съществуващото Рибарско пристанище Поморие, освен предвидените строително-монтажни работи по изграждане на западен предпазен мол и понтони, ще бъдат закупени материални и нематериални активи, подпомагащи дейността на пристанището.

Предвидените в проекта инвестиции включват: локална бензиностанция за осигуряване на гориво на корабите и лодките, метално хале/работилница за рибарски съдове, закупуване на мобилен кран, спасително ремонтно корабче и сервизна лодка. Преработката  и съхранението на отпадъците ще се извършва посредством  закупуване на мото-метачка, контейнери за събиране на отпадъци и съдове за компостиране.

Вторият етап на мащабния проект ще осигури над 10 корабни места за риболовни кораби над 18 м. Към момента в пристанището могат да акостират 12 плавателни съда с дължина до 18,50 м или 8 пл. съда с дължина до 25,50 м, или комбинация от тях.

„Успяхме да подготвим и внесем проектното си предложение първи. Това е важно, защото успяхме да си свършим работата навреме, като  задълбочено обмислихме всяка една възможност за подобряване дейността на пристанището и заложихме най-вече на ползите за поморийските рибари.

Услугите, които ще предлага Рибарско пристанище Поморие, вече ще станат комплексни – осигуряване на гориво, лед, вода и електричество и  подобряване на условията, при които рибните продукти се разтоварват, преработват, съхраняват в пристанището и се продават. Освен всички изброени нови инвестиции, в проекта сме предвидили и закупуването на хладилен камион, шок-замразител и вертикален фризер, за използване от рибарите и за съхранение на нежелания улов.

За повишаване на контрола и проследяемостта на продуктите на риболова ще бъде изградена система за цялостно видеонаблюдение – софтуер и хардуер”, каза кметът Иван Алексиев.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или