Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Собствениците от "Каравелов" 63: Ако общината иска имота ни, да ни даде друг

Автор: "PoligrafF", от 01.08.2019 0
"Няма как да започнем процедура по обезщетение, докато трае обжалването на решението на Общински съвет", заяви директорът на ОП "Общински имоти" - Живко Димитров.

”Няма да чакаме с години проблемът ни да бъде решен. Ако Общината толкова иска имота ни, сме отворени за разговори и замяна на терена с друг, равностоен”. Това заявиха протестиращите собственици и инвеститори на спрения строеж в района на ОУ “Любен Каравелов”. Те се явиха пред сградата на Общината, проведени от Бисер Русимов от ОЗБГ, който посочи, че не е пряко засегнат от казуса, но негови близки били. 

20-30 души скандираха “Не на отчуждаването” и “Искаме справедлива замяна”. Те призоваха кметът Димитър Николов и Общината да вземат отношение по проблема. Собствениците отново определиха решението за спиране на строителството като “политическо” и поискаха решение преди изборите наесен. 

”Няма как да започнем процедура по обезщетение, докато трае обжалването на решението на Общински съвет”, заяви директорът на ОП “Общински имоти” - Живко Димитров, която се яви пред протестиращите като представител на администрацията.

Той цитира закона за Общинската собственост, в който ясно е записано как става обезщетяването при отчуждаване на имот. По думите му, или собствениците трябва да оттеглят жалбата си до Върховния съд, или след произнасяне на магистратите, да бъде стартирана отчуждителната процедура.

За да получат собствениците еквивалентен имот, Общински съвет трябва да приеме нов ПУП, в който отчуждената земя да бъде определена за част от двора на ОУ “Любен Каравелов”, и да определи имот, който да бъде даден за строежа на кооперацията под формата на имотно обезщетение.

”Общината също има интерес този възел да бъде разсечен възможно най-бързо, но имаме нужда и от Вашето съгласие, Вашата помощ”, заяви Димитров пред протестиращите.

До категорично съгласие между двете страни така и не се стигна. Разнищването на казуса продължава. Междувременно, собствениците изявиха готовност да протестират всеки четвъртък до изборите, въпреки уверенията на администрацията, че сроковете зависят най-вече от съдебното решение и волята на инвеститорите.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или