Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Срив в системата за озвучаване на Европарламента забави доклада на Борисов

Автор: "PoligrafF", от 03.07.2018 0
Евролидерите дадоха висока оценка на българското председателство.

Безпрецедентен срив в техническата система за озвучаване в Европейския парламент в Страсбург прекъсна заседанието на евродепутатите, на което трябваше да бъдат отчетени резултатите от Българското европредседателство, предава БНР. Проблемът възникнал малко преди председателят на парламента Антонио Таяни да даде думата на българския премиер Бойко Борисов.

Все пак министър-председателят представи отчета си, като подчерта, че българското европредседателство е отчело напредък и по четирите основни приоритета, които си бе поставило. Като най-голям успех, Борисов определи темата за Западните Балкани, която бе поставена на дневен ред в ЕС.

”Заложихме на това, защото разбираме присъединяването ни към ЕС като условие на по-доброто развитие и сигурността на цяла Европа. Не може да има мир и просперитет на континента докато цяла Европа не бъде обединена”, заяви Борисов. Премиерът отчете, че са постигнати 41 споразумения с ЕП от 105, които са били наследени.

Българският премиер обаче заяви пред Европейския парламент, че България ще продължи да гледа напред и да работи за пълното си членство във всички политики на ЕС – Шенген и Еврозоната.

”Имаме висок икономически растеж от 4%, безработица под 6%, нисък външен дълг под 30%, значим финансов резерв и на практика нулев бюджетен дефицит. Показали сме, че сме лоялен партньор и сме търпеливи, аз вярвам в дипломацията, а не практиката да се налага вето, защото всички знаем как свършва това”, подчерта Борисов пред европейските депутати.

Междувременно, евролидерите дадоха висока оценка на българското председателство. Президентът Румен Радев контрира с коментар в рамките на провеждащата се в София конференция „Българското председателство на Съвета на ЕС – време за равносметка“. ”Комплиментите за председателството не бива да ни заблуждават”, заяви държавният глава и посочи, че в рамките на председателството ни е имало критични събития.

Щафетата приема Австрия. Страната представя своите приоритети днес.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или