Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Стойновски: Плащаме 650 хил. лева, а улиците са затрупани със сняг

Автор: "PoligrafF", от 24.02.2011 3
Ваклин Стойновски за пореден път изрази недоволството си, предизвикано от "несправянето на общинската администрация" със снежната ситуация в Бургас.

Ваклин Стойновски за пореден път изрази недоволството си, предизвикано от “несправянето на общинската администрация” със снежната ситуация в Бургас. В писмото си до медиите, общинският съветник засяга и други проблеми. „PoligrafF”  поставя цялото писмо без каквато и да е редакционна намеса:           

До свободните медии в гр. Бургас            

Уважаеми съграждани,              

Днешният сняг за пореден път ни направи свидетели на несправянето на общинската администрация с контрола върху фирмите, задължени с обслужващи дейности на територията на Община Бургас.            

За 2011 г., средствата за дейностите по чистотата в град Бургас бяха увеличени с близо 2 млн. лв. В това число влиза и увеличените за зимно поддържане и снегопочистване на уличната мрежа в гр.Бургас – от 300 хил. лв на 650 хил.лв. Тоест, тази година вие и аз ще платим 650 хил. лв., за да не бъдат улиците в днешното състояние.            

Въпреки драстичното вдигане на средствата, фирмата задължена с тази дейност, не върши работата, за която и се плаща. Виждате тотална липса на страх от контрол във фирмите изпълнители. Това най-ясно си проличава в ден като днешния – заледени и заснежени улици. Едва в средата на деня излязоха снегопочистващите машини, когато ситуацията е станала неконтролируема. За жалост, в момента гледката е следната: затрупани със сняг улични артерии и множество граждани изпаднали в невъзможност да стигнат там, за където са тръгнали. За това ли плащаме всички ние?            

Липсата на контрол от администрацията видяхте и при старта на „Детелината” – забавиха строителството с цели две седмици.            

Ремонтът на главните улици е не по-малко нагледен пример за липса на капацитет и решителност в общинската администрация.  

Проточилият се ремонт на централната пешеходна зона е „венец” на несъстоятелността на сегашното управление. Вече 6-и месец продължават ремонтните дейности, превърнали се в издевателство върху нервите на гражданите. Как успяха да направят тръжните изисквания така, че да им отговаря само един производител на плочки, а не можаха да поставят условие за повече работещи и по-кратък срок на изпълнение?              

 С уважение,            

 Ваклин Стойновски

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или