Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Събарят опасната стара поща в "Изгрев"

Автор: "PoligrafF" , от 04.04.2019 1
Развръзката по случая с изоставената пощенска станция предстои.

Капанът за животи в „Изгрев“ скоро ще бъде изравнен със земята, а на негово място ще се издигне нова жилищна кооперация. Развръзката предстои. Това научихме днес от собственика на старата пощенска станция в ж.к. „Изгрев“.

Припомняме Ви, че миналата седмица, по сигнал на „PoligrafF“, Общината назначи проверка на опасната сграда пред блок 23 на бургаския комплекс. Първоначалният оглед е извършен още на 27 март, като полупорутената постройка бе оградена с хартиена лента.

Междувременно, от Български пощи демонтираха старата табела, указваща, че сградата е била пощенска станция. Дни по-късно предпазната лента, ограничаваща достъпа, стана жертва на посегателство. По случая обаче се работи.

„Още тогава разпоредихме обезопасяване на сградата, която е собственост на частна фирма. Изпратили сме предписание за незабавното й ограждане и ограничаването на достъпа“, каза пред репортер на „PoligrafF“ зам.-кметът по строителство Чанка Коралска.

Тя подчерта, че със случая се е заела постоянната Комисия по член 196 на ЗУТ, която предстои да изготви окончателна експертиза и заключение, въз основа на които да бъде издадена заповед съответно за укрепването или събарянето на сградата.

До тук обаче правомощията на Общинска администрация приключват. А „топката“ е в полето на собственика на имота – частна фирма, регистрирана в Черноморец. Екипът ни успя да се свърже със собствениците, които поеха ангажимента да предприемат мерки по събарянето на сградата.

По думите на Здравко Петров – единият от основателите на фирмата, в момента се разработва проект за изграждането на жилищна кооперация на този терен. Старата пощенска станция по всяка вероятност така или иначе щяла да бъде разрушена до края на настоящата година.

Петров обаче обеща да вземе предвид предписанията на Общината, както и нашия сигнал, и да се погрижи имотът му да престане да бъде дом на клошари и наркомани, екстремно предизвикателство за деца и младежи, капан за животи...

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или