Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Съветник предлага Общината да задели средства за покриване на тенис кортове

Автор: "PoligrafF" , от 11.12.2019 0
Според Красимир Калудов, така ще се осигурят условия за младите състезатели, а Общината ще увеличи приходите си.

Общински съветник предлага в Бюджет 2020 да бъдат заделени средства за покриване на тенис кортове от спортните съоръжения, собственост на местната администрация. Според Красимир Калудов, така ще се осигурят условия за младите състезатели, а Общината ще увеличи приходите си. Съветникът е убеден, че закритите кортове ще привлекат и спортисти от цяла България, което ще увеличи и т.нар. “спортни туристи”.

”В момента на територията на град Бургас има общо осем клуба, които са членове на Българската федерация по тенис. В началото на годината в школите на клубовете са тренирали около 180 състезатели на възраст между 6 и 16 години. В момента те са с около 50% повече”, коментира в докладната си Калудов.

По думите му, закритите кортове в общинските спортни центрове са само два и те са морално остарели. Децата и младежите са принудени да посещават частните комплекси, което значително оскъпява тренировките им, при това само ако има часове в съответния ден. А това често се оказва проблем заради големия наплив.

Изчисленията на общинския съветник показват, че максималната необходима сума за покриване на два корта е около 260 000 лева. По думите му обаче Общината може да получи и по-изгодна оферта за изграждането на покривна конструкция и оборудването на някой от кортовете с вентилация и отопление. Предложението на съветника е да се покрият кортовете до “Парк Арена” или тези в ж.к. “Изгрев”.

”Плюсовете от изграждането на закрити кортове се състоят в това, че тенис общността в Бургас ще може да тренира целогодишно, в града ще идват на подготовка тенис академии през есенните и зимните месеци и съответно ще ползват хотелска база, а любителите спортисти от града и региона ще заплащат наем за ползването на кортовете”, коментира още Калудов.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или