Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Съветници искат нов облик на двора на ОУ "Любен Каравелов"

Автор: "PoligrafF", от 09.01.2020 0
Докладната е внесена за разглеждане от представителите в местния парламент проф. Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева, Калояна Живкова и Димчо Грудев.

Общински съветници предлагат през настоящата година да бъде извършена цялостна реконструкция на двора на ОУ „Любен Каравелов”. Докладната е внесена за разглеждане от представителите в местния парламент проф. Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева, Калояна Живкова и Димчо Грудев.

Училище “Любен Каравелов”, което се намира в ж.к. „Възраждане”,  е едно от най-старите училища в града. Построено е през 1929 г. като начално училище, а през 1932 г. се разкрива прогимназиален курс.

„През месец април предстои тържественото честване на 90-годишнината от създаването му. Подготвени са поредица от събития, в които ще се включат настоящи и завършили ученици. Много от тях са прочули Бургас и България със своите знания и таланти по цял свят”, припомнят съветниците.

Сега в ОУ „Любен Каравелов” се обучават 533 ученици от 1. до 7. клас. Училището е с богати традиции в областта на спорта, музиката, изобразителното и театрално изкуство. Повече от 20 години съществуват паралелки с усилено изучаване на изобразително изкуство и хореография. Под формата на ФУЧ работят театрална школа и вокална група. Училището работи и по образователни проекти в партньорство с Полша, Италия, Румъния, Гърция, Турция, Испания, Хърватия, Германия.

През месец май в ОУ „Любен Каравелов“ ще се проведе среща по Проект „Еразъм +“ с партньори от Италия, Румъния, Турция, Испания, Хърватия. Новата учебна 2019/2020 г. училището посрещна своите ученици с изцяло обновен първи етаж на сградата – класни стаи и коридори. Поетапно ще се обновят всички помещения, но най-неотложни са ремонтът на прилежащия училищен двор и ограда.

”От около половин век те не са подлежали дори на частична реконструкция. Към момента терените са неравни, реално неизползваеми за спорт. Училището разполага с готов проект за обновяване на дворното пространство, което да отговаря на съвременните европейски изисквания за училищен спорт и безопасност на учениците”, посочват съветниците.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или