Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Съдът постанови постоянен арест спрямо обвиняем за грабеж при заседание по Skype

Автор: "PoligrafF", от 25.03.2020 0
Грабежът е извършен на 17 март в кв. "Победа".

Във връзка с извънредното положение у нас, Бургаският районен съд въведе временна организация на работата си, съгласно която, мерките за неотклонение и делата по Закона за здравето за принудително настаняване и лечение се гледат чрез видеоконферентни връзки.

Такава мярка бе гледана днес. Съдът постанови “задържане под стража” спрямо обвиняем за грабеж. Делото бе гледано дистанционно чрез „Skype“ със следствения арест към Затвора – Бургас.

Според обвинителния акт, грабежът е извършен на 17 март в кв. “Победа”. Прокуратурата смята, че обвиняемият е отнел мобилен телефон „Iphone 7“ от собственика му, като употребил за това сила – ударил в главата пострадалата и я съборил на земята. От Държавното обвинение уточняват, че престъплението, за което мъжът е привлечен като обвиняем, е „тежко“ умишлено престъпление по смисъла на закона, като за него се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години.

Според Бургаския районен съд „настоящото разследване е в начална фаза, но събраните до момента доказателства са достатъчни, за да се обоснове предположение за извършване на престъплението, посочено в искането и за евентуалната съпричастност на обвиняемия към него“.

В своите мотиви за вземането на най-тежката мярка за неотклонение, съдът прецени наличието на опасност от укриване на обвиняемия или извършване на престъпление, въз основа на обективни данни по делото за личността му. 

”М.Ш. е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, възползвал се от пострадалата в момент, в който е била сама и беззащитна и деянието е извършено в изпитателния срок на друго осъждане.“ Съдът характеризира евентуалния извършител на подобно деяние, като личност, със завишена степен на обществена опасност.

„Начинът на извършване на конкретното деяние демонстрира пренебрегване на общоприетите норми на поведение, накърняващи честта и достойнството на личността и неспазване на установения в страната правов ред“, се казва още в мотивите.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок пред въззивна инстанция.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или