Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

С 2,5 млн. лв. ще бъде модернизирано пристанището на Несебър

Автор: "PoligrafF", от 24.02.2011 0
Чрез съдействието на народните представители Димитър Бойчев и Иван Вълков, както и активната работа на ПП ГЕРБ-Несебър по организиране на редица важни срещи, до броени седмици ще започне модернизирането на държавното пътническото пристанище в Несебър.

Чрез съдействието на народните представители Димитър Бойчев и Иван Вълков, както и активната работа на ПП ГЕРБ-Несебър по организиране на редица важни срещи, до броени седмици ще започне модернизирането на държавното пътническото пристанище в Несебър.

Субсидията е над 2.5 милиона лева от държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура”. Според специалистите ремонтът е крайно необходим, тъй като част от конструкциите са на последни издихания. Предвиждат се сериозни строителни дейности по вълнолома, кейовата стена, вертикалната планировка, както и да се прекарат ток и вода за да придобие портът модерен европейски вид. Решението за този мащабен ремонт е взето миналата година.

На първия етап от строителството ще бъде започнато реновирането на вълнолома. Едва след активния сезон ще стартира изграждането и на инфраструктурата. Още преди месец от местното сдружение „Старият Несебър” са провели среща в София с Димитър Бойчев и Иван Вълков относно бъдещето на несебърския порт. Инж. Георги Шишманидов, който е член на Управителния съвет на сдружението изразил пред народните представители желанието на съгражданите си  портът да не се дава на концесия. Ако това все пак се случи, управляващите не бива да забравят несебърските рибари. Искането на Шишманидов е да се осигури достъп да пристанището, а в Несебър да се обособи и рибарско пристанище.

„Все още е рано да се говори за концесиониране на държавното пътническото пристанище в Несебър. Въпреки това държавата предвижда концесионирането на държавните портове в страната.”, категоричен е Златко Димитров, който е областен лидер на ПП ГЕРБ-Несебър и зам.- областен управител на Бургас. Все още за пристанището в Несебър не е възложена поръчка  за подготовка по концесионирането, при която фирма, избрана чрез търг, прави цялостен икономически, финансов, екологичен анализ на държавното съоръжение.

От ПП ГЕРБ-Несебър призовават община Несебър да участва в евентуален търг като концесионер, тъй като общината би била един от най-подходящите стопани на пристанището.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или