Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Табаков: Тазгодишният Фестивал на рибата и виното уронва престижа на Бургас

Автор: "PoligrafF", от 10.10.2018 0
Макар озаглавено "Фестивал на рибата", тридневното събитие предложи по-скоро изобилие от месни деликатеси на скара.

През изминалия уикенд Бургас бе домакин на третото издание на Фестивала на рибата и виното. Този път мястото на събитието бе пл. “Тройката”. Въпреки по-обширното пространство и по-пъстрата програма обаче някои недостатъци в организацията не само не останаха незабелязани, но предизвикаха и широк обществен отзвук в интернет.

Като например... липсата на риба. Макар озаглавено “Фестивал на рибата”, тридневното събитие предложи по-скоро изобилие от месни деликатеси на скара, покрай които се продаваха и риба и морски деликатеси. Но те останаха на заден план сред морето от кебапчета, пържоли, шишчета и печени прасенца. Още в началото БАБХ пък иззе 48 кг месо с изтекъл срок на годност, което допълнително нажежи страстите в Бургас.

Съвсем естествено обществената реакция се превърна и в политическа. Председателят на комисията по туризъм към Общински съвет Живко Табаков вече внесе питане по темата, в което поставя общо 8 въпроса. По думите му, “създалата се ситуация (с фестивала/бел.ред.) е крайно неприемлива, уронваща престижа на Бургас и хвърляща петно върху иначе добрия замисъл на фестивала”.

Като организатор на феста бе посочен Георги Енчев (от популярния музикален дует Румънеца и Енчев). Табаков пита по какъв начин е избрана неговата фондация, имало ли е друг кандидат и имало ли е изобщо конкурс и, ако да, по какви критерии е избран именно този организатор. В питането си общинският съветник се интересува и относно концепцията на феста и чия е тя.

Председателят на туристическата комисия иска да знае и каква е статистиката за посещаемостта на феста - колко жители и колко гости са преминали през него в рамките на трите дни, какви приходи е генерирал и колко пари е похарчила Общината като съорганизатор на събитието. Очаква се отговорите на въпросите му да бъдат обявени на предстоящото редовно заседание на Общински съвет в края на месеца.

Припомняме Ви, че идеята за Фестивал на рибата бе приета от местния парламент през 2016-а година. По първоначален план, той трябваше да се състои през втората седмица на септември, като идеята е да се удължи туристическия сезон. Домакин трябваше да бъде Морска гара. Поради ремонтите там през есента на 2016-а, фестивалът бе отложен на няколко пъти, а накрая и преместен на пл. “Св. Св. Кирил и Методий”.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или