Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Табаков: Ще подкрепим бюджета, но ще следим за изпълнението му

Автор: "PoligrafF", от 24.01.2020 0
"Около 90% от нашите искания бяха заложени в Бюджет 2020".

”В Бюджет 2020 на Община Бургас са отразени някои от най-важните политики, но в него не достигат средства за всички социални групи. Без притеснение ще заявя, че през последните три месеца проведохме поредица от разговори с представителите на Общината и с кмета Димитър Николов. В голяма степен политиките ни намериха допирни точки. В частите, в които не сме намерили разбиране, господин Николов успя да ни убеди в своята гледна точка. Някои части от нашата програма бяха отложени с уговорката, че през следващите четири години тези проблеми ще бъдат поставени на дневен ред”. Това обяви лидерът на Движение “България на гражданите” - Живко Табаков пред журналисти днес.

Съперникът на Николов за кметския пост по време на местните избори през есента коментира, че не възнамерява да влиза в ролята на опозиция “заради самата опозиция”. По думите му, към момента групата му в Общински съвет намира доста допирни точки с администрацията, а комуникацията е конструктивна.

”Поискахме промени по отношение теми като екология, социални дейности, спорт и младежки дейности, култура и туризъм. Около 90% от нашите искания бяха заложени в Бюджет 2020. След приемането на бюджета няма да се откажем да се борим за правилното му изпълнение. Сигурен съм, че ще има промени в него през годината и ще има много теми, които няма как да не бъдат повдигнати”, допълни Табаков.

Според него и колегите му Стоян Грозев, Манол Тодоров и Костадин Андонов, в бюджета все още има недостиг на средства в сфери като развитие на малките населени места и сигурност, например.

”Няма как още в първата година, с първия бюджет, да реализираме всичките си искания в областта на екологията. Те са много. Обнадеждава ме, че водим конструктивен диалог. Със следващия бюджет ще надграждаме”, заяви Грозев. Той уточни, че за тази година има заложени средства за две нови станции за измерване на замърсяване на атмосферния въздух с ФПЧ. Той и колегите му са подготвили обширна докладна записка относно процедура по изготвяне на пълен анализ на качеството на атмосферния въздух на територията на гр. Бургас, включително и установяване структурния състав на ФПЧ, надграждане на системата за мониторинг на Община Бургас, модернизиране и надграждане на Мобилната станция за КАВ на Община Бургас с необходимата апаратура за мониторинг на замърсителите, указани в анализа. Съветниците са обнадеждени, че тя ще бъде приета.

Живко Табаков сподели, че с него са се свързали от обществения съвет на спортното училище в Бургас. Преподаватели и възпитаници се оплакват, че учебната и спортната база на образователния институт не отговаря на нуждите на школото.

”Това е проблем, който касае не само самото училище, но и спорта в града, региона и страната като цяло. Сградата им е с неподходяща локация, съоръженията им са не функционални, а общинските игрища са твърде далече. Има спечелен проект за ремонт, но той е свързан най-вече с топлоизолация, ремонт на фасадата и др. Това училище не е обикновено. В България има 6 спортни училища и подходът към него трябва да бъде специален. Смятам, че за учебното заведение трябва да бъде предоставен терен от страна на Общината и да бъдат отделени средства за изготвяне на идеен проект за нова сграда и учебна база на СУ “Юрий Гагарин”, категоричен е Табаков.

Учениците пътуват повече от останалите, тъй като трябва да достигнат до спортните бази, където тренират. Това удължава учебния процес и натоварват допълнително възпитаниците и техните преподаватели и треньори. Подготвили сме питане до спортния министър Красен Кралев. Имаме готовност, когато получим отговор, да организираме среща с участието на ръководството на училището, общинската администрация и представители на министерството”, допълни общинският съветник.

”Проблемът е от 50 години, като до този момент оставаше извън фокуса на вниманието. Наясно сме, че казусът не може да намери решение от днес за утре, но е важно да предприемем действия по търсене на правилната формула”, допълни Тодоров, за когото спортът е една от водещите каузи.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или