Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тенор от X-Factor Виетнам забърква "Любовен еликсир" в Бургас

Тенор от X-Factor Виетнам забърква "Любовен еликсир" в Бургас

Ще му партнира Музикантът на годината за 2018-а Мария Цветкова - Маджарова.

Тенорът Георги Динев, познат като вокален педагог в музикалните риалити формати „Х-Factor“ и „The Voice – Kids“ – Виетнам, и Мария Цветкова – Маджарова – музикант на годината за 2018-та година според класацията на БНР, ще са звездите в постановката на Държавна опера – Бургас „Любовен еликсир“ на 20 март.

Двамата ще влязат в образите на Неморино – нещастно влюбен италиански младеж, и на Адина, неговата любима. Спектакълът ще започне в залата на операта в 19 часа. Диригент на оркестъра на операта ще бъде маестро Цанислав Петков, режисьор – Нина Найденова. Заедно с Георги Динев и Мария Маджарова на сцената ще видим Йордан Христозов, Делян Славов, Лина Пеева, хора и балета на бургаската опера. Кастът е дело на Александър Текелиев.


Комичната опера на Гаетано Доницети „Любовен еликсир“ е по френското либрето на Еужен Скриб на операта на Даниел Обер „Напитката“. Сюжетът е изграден върху любовните перипетии на бедния младеж Неморино, който отчаяно опитва да спечели любовта на своята Адина.

Отхвърлен от нея, той купува от мним лекар шишенце с любовен еликсир. Заблуден от свойствата на виното в шишенцето, той е убеден в действието на еликсира. За нещастие Адина, която до момента се е свеняла да разкрие чувствата си пред Неморино, ревнува от внезапното му фриволно поведение и огорчена се сгодява за друг.

Отчаян, Неморино продава свободата си – за да заплати нова доза еликсир на любовта, той постъпва на работа като наемен войник. Адина е отчаяна от развоя на събитията и признава чувствата си пред Неморино. Тя откупува свободата на своя любим и му се обрича на вечна любов. А еликсирът ли? Той става най-търсената стока в областта!


Георги Динев изпълнява ролята на Неморино от 2009 г. насам, когато дебютира в нея именно в Бургас. Първата страст на тенора е била театралната сцена, на която излиза едва на тринадесет, но пък заедно със знаменития Георги Парцалев в Ямбол в комедията „Смъртта на председателя на домсъвета“ от хърватския драматург Иво Брешан. Още като студент в НАТФИЗ започва работа в Музикален театър „Стефан Македонски“ – София, а дебютът му е като Ян Бибиян в едноименния мюзикъл по музика на Димитър Вълчев. Освен НАТФИЗ завършва и Националната музикална академия със специалност „оперно пеене“ в класа на проф. Констанца Вачкова, а споделя и че е учил пеене от големите Бойко Цветанов, Камен Чанев и Петър Данаилов. Солист на Държавна опера – Стара Загора и познат в повечето оперни театри в България, неговите най-известни роли са Бони в „Царицата на Чардаша“, Тони в „Принцесата на цирка“, Бебз в „Лелята на Чарли“, Калхас и Менелай в „Хубавата Елена“, както и драматичните образи на Алфред Жермон в „Травиата“, Марио Каварадоси в „Тоска“, Канио в „Палячи“ и др. Печели второ място в Първи конкурс за млади оперетни звезди „Мими Балканска“. Познат е на оперните сцени в САЩ, Германия, Франция, Испания, Италия, Австрия и др.

Мария Цветкова – Маджарова е ученичка на проф. Реса Колева. Носител на Специалната награда в категория оперно пеене на XIV Национален конкурс „Светослав Обретенов“ – Пловдив и на наградата на публиката „Кристална лира“ за 2015. Била е солист едновременно на Държавна опера – Бургас и Държавна опера – Русе. Гастролира на сцените на Национална опера – София, Държавен музикален театър „Стефан Македонски“ – София, в театрите на Варненска опера, Пловдивска опера, Старозагорска опера. Многократно участва в международни проекти с гастроли в Италия, Франция, Холандия, Белгия, Германия, Австрия, Швейцария, Испания, Португалия, САЩ. Носител на награда „Кристална Лира“, награда на Община Бургас по случай Деня на славянската писменост и култура, както и титлата „Музикант на годината“ за 2018 г. на БНР.  В „Любовен еликсир“ Мария ще е любимата на Неморино девойка Адина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега