Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трикове за справяне с празничното преяждане

Трикове за справяне с празничното преяждане

Няколко лесни трика ще ви помогнат да предотвратите преяждането да се превърне в допълнителни сантиметри и килца.

Традиционно, празниците са време, което посвещаваме на семейството, близките и приятелите си. Неизбежно почивните дни около Великден означават не само борба с яйца, но и тежки трапези. Често дори прекаляваме с храната от желание да опитаме от всичко, независимо че това е третият обяд в един и същи ден, например. Няколко лесни трика ще ви помогнат да предотвратите преяждането да се превърне в допълнителни сантиметри и килца.

Още щом отворите очи се погрижете да сте добре хидратирани. Алкохолът обезводнява, което е и причината след празничната вечер да се усещате пресъхнали и жадни. През деня изпийте най-малко 1-2 литра вода, или изберете свежите сокове и студен зелен чай.

Започнете деня след пиршеството с горещ душ, вместо с излежаване на дивана. Така ще се освежите и енергизирате, така че денят ви да бъде динамичен и да изгорите допълнителните калории. Освен това ще ви освободят от неприятното усещане за тежест и умора.

Температурите навън се покачват и отоплителните уреди могат да останат изключени. Проветрете помещението, в което стоите - свежият въздух и пролетната прохлада ще ви подействат ободряващо. Осигурете си приятна, но не много висока температура, така че да се чувствате свежи и тонизирани.

Дори да се чувствате пренаситени, не пропускайте закуската. Това ще забави допълнително метаболизма ви и “снощните калории” по-лесно ще се превърнат в излишни сантиметри. Заложете на лека закуска, богата на фибри, или свежа салата. Това ще рестартира тялото ви, а освен това ще ви попречи отново да преядете, когато прегладнеете на обяд.

Опитайте се да включите в дневната си програма някаква физическа активност. Дори да не ви остане време за пълноценна тренировка, поиграйте с децата си, излезте на разходка или оставете колата вкъщи, когато излезете на обяд или на гости. Вървенето пеш ще ви освежи и ще изгори част от излишните калории.

Не забравяйте междинните хранения. Колкото и невероятно да звучи, ако цял ден гладувате с идеята, че отивате на гости вечерта, вероятността отново да прекалите с храната е огромна. Вместо това, през деня утолете нуждата на тялото си от храна с лека следобедна закуска.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега