Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Убиецът на варненската студентка с доживотна присъда

Автор: "PoligrafF", от 19.01.2011 0
Убиецът на студентката Радостина Евтимова - Георги Цветанов ще прекара дните до края на живота си зад решетките. Това реши окончателно Върховният касационен съд днес.

Убиецът на студентката Радостина Евтимова - Георги Цветанов ще прекара дните до края на живота си зад решетките. Това реши окончателно Върховният касационен съд днес. С решението си ВКС потвърждава присъдата на Варненския апелативен съд от 2010 г. От съдържанието на решението е видно, че съдът е отчел в полза на Цветанов посочените обстоятелства и затова не е наложил най-тежкото наказание, предвидено в НК.

В същото време мотивът на убиеца, начинът и средствата, използвани за умъртвяването на жертвата, поругаването на трупа, аранжирането и заснемането му са преценени като обстоятелства, очертаващи не само изключително висока степен на обществена опасност, но и завишената степен на обществена опасност на личността на подсъдимия.

Върховният касационен съд е съгласен с решението, че подсъдимият следва да бъде изолиран от обществото за продължително време и справедливото наказание за извършеното от него е именно доживотния затвор. Полуголото тяло на жертвата е било съсечено с над 50 удара с нож. Първа на зловещата находка се натъква сестра й.

Закланата студентка от Икономическия университет във Варна беше намерена на 6 март вечерта около 19,30 часа в апартамент на луксозната кооперация на улица “Мир” номер 17. Патоанатомите са установили, че зловещият убиец е проникнал в жертвата с големи предмети, като е възможно това да са бутилки.

Още в протокола от аутопсията пораженията са били отразени, но експертите са искали да бъдат категорични в заключенията си. След гаврата с мъртвото тяло убиецът е обул чисти бикини на жертвата си и е взел окървавените със себе си.

Източник: Стандарт

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или