Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Уникален спортен комплекс с форма на чайка за поморийските спортисти

Автор: "PoligrafF" , от 21.12.2018 0
Готов е идейният проект за изграждане на новия многофункционален спортен комплекс в град Поморие. Уникалната сграда ще бъде разположена на морския бряг, върху терен от 30 дка в района на бившата ЖП гара.

Готов е идейният проект за изграждане на новия многофункционален спортен комплекс в град Поморие. Уникалната сграда ще бъде разположена на морския бряг, върху терен от 30 дка в района на бившата ЖП гара.

Пространството е логичен завършек на крайморската алея, естествена връзка между двете части на града и следва да бъде ангажирано с обществена функция. Кметът Иван Алексиев избра да поднесе тази прекрасна новина в рамките на вчерашната церемония по награждаване на десетте най-добри спортисти в общината. „Вие сте спортисти и заслужавате първи да видите този проект. Община Поморие работи с желание, за да изгради и остави нещо за поколенията утре, но Вашите успехи днес са двигателят, който ни движи напред. Предстои да възложим работното проектиране”, каза още Алексиев.

Красива, полезна и енергоефективна, сградата е проектирана така, че не само да развива спорта в града, но и да се превърне в повод за развитие на околните парцели. Кметът поясни, че изграждането на подобен, посещаван ежедневно, обществен център може да привлече и допълнителни инвестиции в района, което е естественият процес на развитие на урбанизираните зони. За начина, по който да изглежда уникалната сграда, проектантите се вдъхновяват след като стилизират два емблематични за Поморие образа – този на чайката и на вълната.

Ето защо, съгласно проекта, покривът е оформен като птица в полет, като под едното си крило тя ще приютява многофункционална спортна зала със съблекални и технически помещения, а под другото – плувен басейн. Между тях е предвидено общо пространство, играещо ролята на разпределително фоайе. Амбициозният проект включва изграждане на паркинги и облагородяване на околното пространство с детски площадки, зеленина и търговски обекти.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или