Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Условно наказание за бургазлия за детска порнография

Автор: "PoligrafF", от 15.10.2014 0
Наказание 12 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лв. наложи Районен съд – Бургас на Валентин Донев.

Наказание 12 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лв. наложи Районен съд – Бургас на Валентин Донев. Той бе признат за виновен в това, че на 11 април 2012 г. в дома си в гр. Бургас чрез заснемане с фотоапарат е създал под формата на файлове порнографски материали – две цветни снимки, изобразяващи симулирани интимни отношения между две лица с изкуствен полов орган, като са използвани момичета, ненавършили 18 години. Той бе признат за виновен и в това, че е държал за себе си тези порнографски материали като записи чрез компютърна система.            

Районен съд – Бургас разгледа делото по реда на съкратеното съдебно следствие след като Донев призна фактите по обвинителния акт и даде съгласие да не бъдат събирани доказателства в съдебното следствие. При приложение на този институт и като взе предвид направеното самопризнание, чистото съдебно минало, добрите характеристични данни и трудовата ангажираност на подсъдимия, съдът счете, че за поправянето и превъзпитанието му не е необходимо ефективно изтърпяване на наказанието. Съдът приема, че условното наказание ще мотивира Донев към правомерно поведение.            

Според обвинителния акт подсъдимият уговорил момичетата да ги снима, за да ги предлага на клиенти на сексуални услуги. По време на снимките, те били под въздействие на наркотично вещество. Същия ден той прехвърлил снимките на компютъра си и ги държал там до изземването им от органите на реда. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или