Усмихнете се! Днес е Световният ден на усмивката

Автор: "PoligrafF" , от 05.10.2018 0
Символ на празника е усмихнатият емотикон.

Днес посрещаме Световния ден на усмивката. Той се отбелязва всеки първи петък на октомври и е посветен на доброто настроение. Символ на празника е усмихнатият емотикон, който всички сме свикнали да виждаме и използваме почти навсякъде в интернет пространството.

Основател на деня и емотикона е американският график Харви Бол. Той създал усмихнатото лице като част от рекламна кампания през 1963. Преди да почине през 2001 г., Бол определил своята мисия - той виждал себе си като международен посланик на щастието и измислил този празник - Международен ден на усмивката. Според него това трябва да бъде денят “посветен на доброто настроение и добрите дела” и да преминава под мотото: “Направи добро. Помогни на някого да се усмихне”.

Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 г.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или