Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Ученици поеха управлението на Община Поморие за ден

Автор: "PoligrafF", от 12.10.2017 0
Инициативата, популярна като "Ден на отворените врати", се провежда за шеста поредна година по идея на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

30 деца от ОУ „Христо Ботев” Поморие станаха част от местната общинска администрация по повод празника на българската община днес. Инициативата, популярна като “Ден на отворените врати”, се провежда за шеста поредна година по идея на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

Именно той и колегите му посрещнаха новото общинско ръководство в заседателната зала и разясниха на присъстващите основните им права и задължения, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По-рано вчера, вътрешни демократични избори в ОУ “Христо Ботев” Поморие излъчиха Кадрие Исмаилова за тазгодишния кмет за един ден. Тя, както и съучениците й от V, VI и VII клас, умело влязоха в ролите на заместник-кметове, директори и експерти и с охота поеха новите си задължения. Отличната подготовка на новите служители пролича бързо. Въпреки първоначалното вълнение и нерешителност, всички се справиха успешно с поставените им задачи.

Беше проведена оперативка и приемен ден, бяха удовлетворени редица молби от граждани, а теми като “предстоящото зимно почистване” и “децата, които преждевременно напускат училище” бяха сред приоритетните за обсъждане. В края на работния ден, заместник-кметовете докладваха за свършеното и представиха на кмета различни решения по поставените им сложни въпроси.

”Най-важни решения днес взехме в сферата на образованието, защото всички искаме пред нас да има образовани и умни хора. Затрудни ме фактът, че хората се обръщаха към мен с различни въпроси, по които аз трябваше да съм подготвена, но съм доволна от екипа си и бих се кандидатирала отново”, сподели кметът Исмаилова.

”Даваме шанс на младите хора и се радвам, че днес бяхте тук и показахте своите знания и умения. В живота няма проби или повторения, има ненаучени и неразбрани уроци, затова се учете и се старайте така и занапред”, каза кметът Иван Алексиев.

Той лично връчи на всички деца и на директорката Кръстинка Цветкова сертификати, удостоверяващи активното им участие в управлението на общината. От своя страна те му благодариха за поканата и поднесоха изненада – голяма торта с картата на община Поморие.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Юни дойде и Бургас откри плажния сезон!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Как ще прекарате летния си отпуск?

На почивка в страната. На почивка в чужбина. Ще правим ремонт у дома. Ще си отспя. Какъв отпуск?
виж резултатите или