Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Ученици се запознаха с биоразнообразието на Странджа

Автор: "PoligrafF", от 30.03.2013 0
43 ученици от Бургас, Царево и Ахтопол, на възраст между 10 и 13 години участваха в първото еднодневно образователно пътуване по проект „BE NATUR” на Дирекцията на природен парк „Странджа”, който работи за по-добро управление и прилагане на мерките за защита в зоните от мрежата Натура 2000”, както и за дългосрочното опазване на богатото биологично разнообразие на Странджа планина.

43 ученици от Бургас,  Царево и Ахтопол, на възраст между 10 и 13 години участваха в първото еднодневно образователно  пътуване по проект „BE NATUR” на Дирекцията на природен парк „Странджа”, който работи за по-добро управление и прилагане на мерките за защита в зоните от мрежата Натура 2000”, както и за дългосрочното опазване на богатото биологично разнообразие на Странджа планина.

Младите изследователи бяха придружавани от техните преподаватели, както и от организаторите от Сдружение за демократично образование ФАР, Бургас, в лицето на неговия председател Русин Бориславов. Учениците на място научиха защо Странджа се възприема като първата българска защитена територия от нов тип и какво предимство и дава това сред останалите зони от Натура 2000 по Черноморското крайбрежие.

Образователното пътуване включваше посещение  в  защитена местност Марина река,  ”Живият музей на Терциерна Европа”; запознаване с екзотичните дървесни и храстови видове в дендрариума в местността Качул;, разглеждане на Последния посетителски информационен център на Парка  „Горска сбирка” в с. Граматиково; и  на природната и на етнографската експозиция в Историческия музей в град  Малко Търново.

По време на пътуването горски водачи нагледно показаха на учениците  защитени местности и видове на територията на Природен парк Странджа. Децата си организираха пикник на открито и показаха как трябва да се държат по време на излети сред природата, да я опазват чиста и да се грижат за опазване на биоразнообразието в нея.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или