Учени твърдят: Миенето на ръцете рестартира креативността

Автор: "PoligrafF", от 18.06.2017 0
На кого ли не му се е случвало да се чувства напълно изцеден от служебните си задачи и лишен от вдъхновение за нови проекти?!

Дълъг и уморителен ден, работата сякаш не свършва, а идеите са на изчерпване. На кого ли не му се е случвало да се чувства напълно изцеден от служебните си задачи и лишен от вдъхновение за нови проекти?! Е, съществува трик, с който да измамим мозъка си и да рестартираме креативността си. Учени от Канада твърдят, че решението е простичко и изключително лесно - просто да измием ръцете си.

Изследване на специалисти от Университета в Торонто потвърждават старата теория, че физическото пречистване има силен ефект и върху емоционалното и психическото ни състояние. Личната хигиена не само е здравословна за тялото ни, но и за духа ни, тъй като помага да се освободим от част от ненужната информация, занимаваща съзнанието ни, предава “Daily mail”.

Според канадските специалисти, дори няма нужда да прибягваме до действително измиване. Можем да използваме мокра кърпа или санитарен гел, които да ни помогнат да почувстваме ръцете си чисти. Така успяваме да измамим и мозъка си и го караме да “започне на чисто” и по отношение на работата.

От една страна този феномен се асоциира със символиката на чистотата - тялото ни се освобождава от натрупаната мръсотия, а духът ни - от натрупаното напрежение. От друга страна обаче можем да свържем акта с резултата и като възможност да си отдъхнем за миг - изоставяме работата, даваме си няколко ценни минутки на откъсване от текущите задачи.

Каквото и да е обяснението, специалистите твърдят, че този трик в действителност работи.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или