Училище на мечтите в Берковица с номинация за архитектурна награда

Автор: "PoligrafF", от 09.01.2019 0
Да ти се прииска да се върнеш в клас!

През последните години тенденцията в реновациите на учебните заведения е към стимулиране на активността и креативността на децата и младежите, влагане на възможно най-много естествени материали и интелигентно подбрана декорация. За съжаление обаче все още не са много учебните заведения у нас, които успяват да постигнат иновативен и атрактивен дизайн, който можем да съотнесем към понятието “училище на бъдещето”.

И все пак примерите са на лице. Едно от тези учебни заведения е 1 ОУ “Н. Й. Вапцаров”, Берковица. Центърът за природни науки и предприемачество към учебното заведение получи облик, достоен за корицата на лъскавите списания за архитектура, дизайн и интериор. Не е изненада, че учебното заведение получи номинация за Годишните награди за успехи в архитектурата - “WhATA Awards”. Те се връчват от 2010 година.

”Центърът за природни науки и предприемачество посреща децата с люлки в коридорите, странни шкафове, добър графичен дизайн и удачен подбор на цветове и материали. Все неща, които да, възпитават много повече от елементарната PVC дограма и зле подбраните цветове и мебели в иначе масово ремонтираните български училища”, посочват организаторите.

Учебното заведение е номинирано в Категория: Нормалност на годината за добър училищен ремонт. Другото школо, достойно за награда, е 138 СУ в София, номинирано за новите си кабинети по японски език, които не само се отличават с уют и практичност, но и отразяват културата на народа, чиято писменост и слово изучават децата.

Победителите ще бъдат избрани с онлайн гласуване, което ще продължи до 31-ви януари.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или