Учител: Смартфоните в час могат да бъдат и полезни

Автор: "PoligrafF", от 30.09.2015 0
Смартфоните в час могат да бъдат и полезни, смята столичният учител по история Емил Джасим. Младият преподавател заяви пред БНТ, че не смята да забранява мобилните устройства в часа си, а напротив, да насърчава употребата им за образователни цели, както е правел и досега.

Смартфоните в час могат да бъдат и полезни, смята столичният учител по история Емил Джасим. Младият преподавател заяви пред БНТ, че не смята да забранява мобилните устройства в часа си, а напротив, да насърчава употребата им за образователни цели, както е правел и досега.

”Ако забранят със закон използването на мобилни телефони в час, явно ще се наложи да работя извън закона, защото почти всеки час заедно с учениците търсим неща в Гугъл, Уикипедия и из целия интернет. Освен това учениците си снимат някои неща, които сме написали пак заедно на дъската”, написа Джасим в социалната мрежа Facebook, което предизвика различни отзиви в медийното пространство.

Повечето учебни заведения у нас не разполагат със специализирани интерактивни кабинети. Учителят разполага само с учебника и помагалата, където информацията е ограничена до задължителния образователен обем, както и със своята съобразителност и изобретателност. Това подтиква Джасим да използва смартфоните на възпитаниците си като помощно средство.

”Интернет дава много големи възможности, въпросът е как ги използваме. Търсили сме изображения и карти, също така най-различни текстове, тъй като понякога въпросите на учениците не са свързани с нещо, което го има в абсолютно фиксирания и непроменим учебник”, коментира Джасим.

Той отрича, че смартфоните са единствено вредни. Според него, един неангажиран с учебния процес ученик ще се разсейва, независимо дали разполага с мобилно устройство, или не. Тук идва ролята на учителя да направи часа интересен за всички, така че децата да не търсят начин за развличане между училищните звънци.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или